Foça Hayvanlara Yardım Derneği (HAYAD) sokak hayvanları ve barınağın ihtiyaçları için yaz kermesi düzenledi. Kermeste dernek üyeleri ve bağışçıların verdiği yiyecekler, takı, süs ve ev eşyaları uygun fiyatlarla atılarak gelir elde edilmeye çalışılıyor.
Reha Midilli Kültür Merkezi’nde açılan Foça HAYAD Yaz Kermesi stantlarında dernek üyeleri görev aldı. Hayvanlara yardım için bir yandan el işlerini yapmaya devam eden üyeler diğer yandan gelenlere yaptıkları çalışmalar ve etkinlikler hakkında bilgi verdiler.
“KERMESLER ÇOK FAYDALI”
Kermeslerin pek çok faydası olduğunu belirten HAYAD Başkanı Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Huriye Kuruoğlu evdeki fazlalıkları bağışlayarak evlerin de rahatladığını söyledi. Kuruoğlu, “Bu kermesleri aslında özel günlerde yapıyorduk. Ama bütün üyelerimiz burada iken birde yaz kermesi düzenleyelim dedik. Kermesler çok faydalı. Bir kere insanlar evlerindeki fazlalıklardan iyilik yaparak kurtuluyorlar. İhtiyacı olanlarda çok uygun fiyatlarla bunları alabiliyorlar. Hepsinden önemlisi buradan elde edilen üç-beş lira hem sokak hayvanları hem de Ilıpınar’da bulunan barınağın ihtiyaçları için büyük fayda sağlıyor. Etkinliklerimize hayvan severleri de sevmeyenleri de bekliyoruz. Çünkü kısırlaştırma yoluyla sokaktaki hayvanların dengeli bir şekilde azaltılması içinde çalışıyoruz” dedi. HAYAD Yaz Kermesi 23-24 Ağustos günleri 12.00-18.00 saatleri arasında açık kalacak.