Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, ihracat artışında lider olan Sakarya'nın ihracatının, şubat ayında 235 milyon 847 bin dolar ile geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 82,5 arttığını söyledi.

Kösemusul, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin açıkladığı şubat ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi.
Sakarya'nın geçen ayki ihracatının 235 milyon 847 bin dolar olarak gerçekleşirken ocak ayı ihracatına göre yüzde 7,3, 2013 Şubat ayı ihracatına göre de yüzde 82,5 artış gösterdiğini ifade eden Kösemusul; "Geçen yılın aynı dönemine göre ihracatını en fazla artıran ilk 10 il arasında Sakarya yine liderliğini sürdürüyor. Geçen yıl ihracatçı iller sıralamasında 12. sırada yer alan Sakarya bu yıl yüzde 82,5'lik artışla 9'uncu sıraya yükseldi. Bu gurur tablosunda emeği geçen herkesi ve tüm firmalarımızı tebrik ediyorum." dedi.

İhracat yapılan sektörler ve ülkeler ile ilgili de değerlendirmede bulunan Kösemusul, şehirden ihracat yapılan ülkelere bakıldığında Şubat ayında da ilk sırada 28 milyon 822 bin dolarla Rusya'nın yer aldığını kaydederek; "Rusya'yı 23 milyon 522 bin ile İsrail, 18 milyon 955 bin ile Birleşik Krallık, 18 milyon 416 bin ile Almanya, 16 milyon 454 bin dolar ile Belçika takip etti. İlimizden Şubat ayında 95 ülkeye ihracat yapıldı. Ayrıca, Şubat ayında ilimiz toplam 19 sektörde ihracat yaptı. Bunların en başında 197 milyon 680 bin ile taşıt araçları ve yan sanayi başı çekerken, kimyevi maddeler ve mamulleri ikinci sırada yer aldı. Bununla birlikte demir ve demir dışı metaller, makine ve aksamları, hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri de ilk 5 sektör arasında yer alıyor." diye konuştu.

Türkiye ekonomisinin lokomotifi olan iş dünyası ve sanayicilerin emeği büyük bu başarı tablosuna katkı sağlamak ve ivmeyi artırmak için tüm gayretleriyle çalışmaya devam etiklerini anlatan Kösemusul, sözlerini şöyle sürdürdü: "Avrupa Birliği tarafından da desteklenen Sanal Fuar ve Ticaret Ağı Projesi ile üyelerimizin elektronik ortamda ticaretlerini geliştirme fırsatı sunuyor, bir ticaret portalı kurarak e-ticaretin geliştirilmesini ve yeni ticaret bağları kurulmasını sağlıyoruz. Her zaman dile getirdiğimiz gibi, Sorunların, sıkıntıların aşılacağına dair inancımızı koruyacak, istikrarla büyüyen ve gelişen bir Türkiye'nin benimsediği 100. yıl vizyonu çerçevesinde belirlediği hedefleri gerçekleştirme kararlılığıyla, barış, huzur ve refahın, daima sağduyunun, hoşgörünün, kardeşliğin, sevgi ve saygının hâkim olması için çalışmayı sürdüreceğiz."