Gaziemir Belediyesi’nin faaliyet raporunun görüşüldüğü meclis toplantısında eleştirilere cevap veren Başkan Şenol, “Hedeflerimizi yüzde 91 oranında yakalamışız. Gerçekleşmeyen kısmı diğer kurumlardan, engellemelerden kaynaklanmaktadır. Belediyenin bu başarı oranı örnektir” dedi.
Gaziemir Belediye Meclisi, Nisan ayı olağan toplantısı ikinci birleşiminde, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’un 2014 Faaliyet Raporu görüşülerek karara bağlandı. Strateji Geliştirme Müdürü İrfan Yapar’ın, 2014 Faaliyet Raporu teknik sunumun ardından yasa gereği oturumu yöneten Gaziemir Belediye Meclisi 1. Başkan Vekili Yılmaz Ağırtaş, önce siyasi partilere ardından kişisel söz isteyen meclis üyelerine söz verdi. CHP grubu’nun görüşlerini Neriman Balcı Türkeri açıklarken, Ak Parti’den ise Hüseyin Aslan görüş bildirdi.
Projelere başlanma ve gelir gider bütçesi arasındaki denge konularında yoğunlaşan eleştirilerin ardından söz alan Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, "Eleştiriye her zaman açığız, eleştirilerin azlığı başarımızı gösteriyor. Bu çok önemli. Hedeflediğimiz projeleri yüzde 91 oranında hayata geçirmişiz. Gerçekleşmeyen kısmı diğer kurumlardan, devletten, engellemelerden kaynaklanmaktadır. Ancak bu konuda kimseden destek de görmedim. Bizim başarı oranımız örnektir. Ben yüzde 91 oranında başarı yakalayan başka kamu kurumu tanımıyorum. Stratejik planda olmayan, ancak günün ihtiyaçları doğrultusunda hayata geçirdiğimiz projeleri de düşünürsek yüzde 100 oranında başarılıyız. Biz tahmini bütçe yapıyoruz. Şubat ayında Ankara’dan yazı geldi, ’Ülkemizin vergi gelirlerinde yüzde 12 azalma olduğundan, belediyelere aktarılan kaynaklardan yüzde 12 azaltma yaptık’ diye. Bu azalmalar da göstermiyor mu bütçe gelirimizin eksik verdiğini. Özel bankalar kredi vermek için sırada beklerken İller Bankası’ndan kredi alamıyorum. Bütçemizi eleştirenler bunları bilmeliler ” dedi.
"GAZİEMİR’DE İLKLERE İMZA ATTIK"
Göreve geldikleri ilk günden itibaren örnek projeler hayata geçirdiklerinin altını çizen Başkan Şenol, "Biz ilklere imza atıyoruz. Bakın böyle güzel bir mecliste çalışıyoruz. Böyle belediye binanız var mıydı? Yoktu. Yıllardır herkesin hayal ettiği binaya biz yaptık. Kentte hastane, üniversite yoktu biz getirdik. Sarnıç’ta İzmir’in tamamına hitap eden sosyal tesis ve piknik alanı yarattık. Buranın elimizden alındığı üç aylık dönemde en az 200 bin liralık zarar ortaya çıktı. Bu zararı kim karşılayacak. Tabii ki Gaziemir Belediyesi karşılayacak. Biz orayı yüreğimizle tekrar geri aldık. Ama sizde bize destek olun. Bizim görevimiz bu kenti en iyi şekilde yönetmek. Her şeyi siyasete alet etmeyin. İzmir’in en güzel spor salonlarından birini Sarnıçta yapacağız. Kültür merkezinin arazisi hazır, projesi tamamlanmak üzere. Sarnıç’ta 7 tane parkı vardı. Bizim zamanımızda Sarnıç’ta park sayısı 24’e çıktı. Sarnıç’a Avrupai yollar yaptık. Göç anıtını yaptık. Gaziemir’in her sokağı karış karış temizleniyor. Yollarda sizin zamanınızda elektrikli vakumlu süpürge ile temizlik yapan var mıydı? Ama bugün var. Sarnıç’taki çamaşırhane semt evinin içerisinde. Tabi semt evine gitmediğiniz için görmemeniz çok normal. Siz Gaziemir’i çok zengin görebilirsiniz, ’çamaşırhaneye ne gerek var’ diyenleriniz olabilir, öyle düşünebilirsiniz. Ancak ben öyle düşünmüyorum. Arkadaşlar bugün Gaziemir’de çamaşırlarını yıkayamayacak binin üzerinde yaşlımız var. Spor kulüplerimiz var. Binbaşı Reşat Bey ve Sarnıç’taki çamaşırhanemizde son bir yılda 23 ton çamaşır yıkandı. Gazigem çok önemli büyük bir proje.3 bin öğrenciye ücretsiz hizmet veriyoruz. Semt evleri birer küçük belediye gibi çalıştırıyoruz. Cv Bank’la işsiz arkadaşlarımızın yanında oluyoruz. Sağlık hizmetlerimizle doğumdan ölüme vatandaşlarımızın yanında yer alıyoruz. Ben geldiğimde kentte kitap yoktu bugün 12 kitabımız var. İki olan heykel sayısını 16’ya çıkardık. Bu kente iki müze yaptım üç tane daha kuracağım. Kentimize yeni kitaplar, heykeller kazandıracağım. Kentimizi kültür kenti yapacağım" diye konuştu.