Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre Ressam Yaşar Çallı imzasını taşıyan tablo, 15 Temmuz'dan sonra tadilata giren lokantanın duvarından kaldırıldı ve tadilat sonrası yerine asılmadı.
Meclis yetkililerinin, “Tadilat devam ediyor” dediği ancak diğer çini tabloların asıldığı, yerine asılmayan Atatürk tablosunun olduğu yere ise televizyon monte edildiği görüldü.



RESSAM ÇALLI: DAHA ÖNCE DE KALDIRMAYA ÇALIŞTILAR
Ressam Yaşar Çallı, “Ressam sıfatıyla Meclis kadrosundan, Dolmabahçe Sarayı'nda görevliydim. Refahyol iktidarı dönemiydi. Benden, Meclis lokantasına uygun bir tablo istendi. Ben de Atatürk'ün bir fotoğrafından esinlenerek bu tabloyu yaptım. Orijinal fotoğrafında da rakı bardağı vardı. Ben Dolmabahçe rıhtımına uyarladım ve masaya meyve koydum. Fonda da Topkapı'ya yer verdim. O günkü Meclis yöneticileri ‘Rakı bardağını yok sayamaz mısınız?' dedi. ‘Kimin haddine Atatürk'ün rakısını yok saymak' dedim, kabul etmedim. Nihayetinde yaptım ve lokantanın duvarına astık. Tabloyu Bülent Arınç'ın TBMM Başkanı olduğu dönemde de kaldırmaya çalışmışlardı. Ben 2002'de emekli olana dek, dünyadaki tek Meclis ressamıydım. Orada yaptığım hiçbir şeye kimse itiraz etmedi. Soruyorum, hangi zihniyet kaldırttı bu resmi? Eğer yeniden yerine asmazlarsa tablomu TBMM'den geri alacağım.”