Muğla’nın yeni ilçelerinden Seydikemer’in Belediye Başkanı Yakup Otgöz, mazbatayı alışının birinci yıl dönümünde kurumsallaşma çalışmalardan yol ve altyapı çalışmalarına kadar birçok alanda belediye faaliyetlerini Seydikemerlilere anlattı.
Zaman zaman alkışlarla konuşması kesilen Başkan Yakup Otgöz, bölge hastanesi, Eşen Çayı Islahı ve milletvekili seçimleriyle de ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, başkanlık mazbatasını aldığı 11 Nisan tarihinin yıldönümünde 1 yıllık belediye çalışmalarını anlattı. Tufanlar Düğün Salonunda düzenlenen programa AK Parti İlçe Başkanı Ecz. Salih Gümüş, Belediye Meclis Üyeleri, Seydikemer Orman İşletme Müdürü Eşref Şen, Fethiye Devlet Hastanesi İdari ve Mali Hizmetler Müdürü Süleyman Can, Kemer Doğanspor Başkanı Süleyman Abalı ve başkan yardımcısı Ersoy İleri, Şoförler Odası Başkanı Mehmet. H. Çakıroğlu, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Harun Sağır, Ziraat Odası Başkan Yardımcısı Murat Demir, Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Güven, Başkan Otgöz’ün eşi Nazife Otgöz, mahalle muhtarlar ile çok sayıda vatandaş katıldı. Daire müdürlerinin yanı sıra Başkan Yardımcıları Mustafa Karakuş ve Hüseyin Turhan ile Başkan Danışmanı Mustafa Ali Türkan’ı da yanına alarak konuşan Başkan Otgöz’ün sunumu yaklaşık 2 saat sürdü.
HASTANE BÖLGEYE HİTAP EDECEK
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda kısa bir açılış konuşması yapan Belediye Başkanı Yakup Otgöz, son günlerde yapılan ‘Devlet Hastanesi Eşen ve Karadere hattına yapılacakmış’ spekülasyonuna atıfta bulunarak “Seçim zamanında da benzer spekülasyonlar olmuştu. Göreve geleli 1 yıl oldu, her mahalleye bir şekilde hizmette bulunduk lakin gidin bakın Karadere’ye 1 yılda çivi bile çakmadık. Şimdi de hastaneyi Karadere’ye taşıyacak şeklinde dedikodu var. Biz Seydikemer’e 50 yataklı küçük bir hastane düşünmüyoruz ki. Biz Seydikemer ve Fethiye başta olmak üzer komşu ilçeleri de hesap ederek 300 yataklı büyük bir bölge hastanesi düşünüyoruz. Dedikodu yapanlara sesleniyorum, bırakın siyaset niyetine dedikoduyu. Seydikemer’in gelişmesine katkıda bulunun. Buradan tüm Seydikemerlilere sesleniyorum. Sokaktaki dedikoduya bakmayın belediyemize gelip merak ettiğiniz her konuyu ilgili müdürlüklerden öğrenebilir, bana sorabilirsiniz” dedi.
“HİZMET İÇİN ÖNCE KURUMSALLAŞMA YAPTIK”
Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Başkan Yakup Otgöz, 1 yıllık belediye çalışmalarını anlattığı sunumunda ise öncelikle kurumsallaşma ve idari yapıya yer verdi. Göreve geldiklerinde 3 odalı belde belediye binasında hizmet vermeye çalıştıklarını bunun da büyük bir yoğunluğa sebep olduğuna değinen Başkan Yakup Otgöz, yine kurumsallaşma adına belde belediyelerinden gelen işçilerin maaş farklarını da dengelediklerini kaydetti. Belde belediyelerinden gelen araçların muayene ve sigortalarının yapılmadığına dikkat çeken Otgöz, “Tüm araçların ruhsatları, muayeneleri yapıldı, üzerlerinde bulunan icralar kaldırıldı. Eski arabaların ömrünü tamamlayanları hurdaya ayırdık, rektifiye olabilecekleri de bakım yaparak yeniden kullanıma aldık” dedi. Yeni alınan ekskavatör, greyder, binek araç, vidanjör, çöp arabası, silindir gibi iş makinelerini ve araçların ne kadar tutara alındığını da bir bir açıklayan Otgöz, personel ihalesinde; eklenen madde gereği ilgili firmadan da 3 yıl boyunca 10 adet binek aracın bedelsiz olarak kullanılacağını vurguladı.
SALON AYAKTA ALKIŞLADI
Başta ilçe merkezi olmak üzere mahallerdeki yol çalışmalarını ayrıntılı bir şekilde slayt eşliğinde anlatan Otgöz, stabilize ve asfalt malzemelerinden parke giderlerine kadar yapılan tüm harcamaları Seydikemerliler ile paylaştı. Çalışma yapılan alanların eski görsellerini de sunan Otgöz, en ücra dağlık mahallelere bile, yol, temizlik ve diğer belediye hizmeti sunmaya başladıklarını; hizmetlerin daha da artacağını kaydetti. Yol ve altyapı hizmetlerinin yanı sıra, temizlik, çevre düzenleme, sosyal ve kültürel hizmetler, imar çalışmaları gibi konularda sunum yapan Başkan Yakup Otgöz, 4 kategoride şampiyonluk unvanı kazanan Kemer Doğanspor’a da katkı sunmaya devam edeceklerini belirtti. Programın sonunda ayakta alkışlanan Başkan Yakup Otgöz’e Kemer Doğanspor Kulüp Başkanı Süleyman Abalı ve Menekşe Mahalle Muhtarı Fatih Köymen, yaptığı hizmetlerden dolayı çiçek takdim ederken; pek çok katılımcı da Başkan Otgöz’ü tebrik etti.