7 Haziran 2015’te yapılacak Milletvekili Genel Seçimleri öncesi siyasete hazırlanan kamu görevlileri görevlerinden ayrılmaya başladı. Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektör Yardımcılarından Prof. Dr. Mustafa Sarılı, düzenlediği basın toplantısı ile görevinden ayrıldı. Bilimle siyaseti birleştirmek ve daha iyi bir hizmet sunabilmek amacıyla siyasete atıldığını belirten Sarılı, AK Parti’den İzmir 2. Bölge milletvekili aday adayı olduğunu söyledi.
21 yıllık akademik geçmişi olduğunu ve öğrencilik yıllarından bu yana siyasete girmeyi planladığını belirten Prof. Dr. Mustafa Ali Sarılı, milletvekili adayı olamaması ya da seçilememesi halinde görevine geri döneceğini ve üniversitenin kendisi için bir yuva olduğunu söyledi.
Konuyla ilgili ADÜ Senato Salonu’nda düzenlediği toplantıda konuşan Prof. Dr. Mustafa Ali Sarılı, “7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan 25. Dönem milletvekili genel seçiminde AK Parti’den İzmir 2. Bölge milletvekili aday adayı olabilmek için bugün Adnan Menderes Üniversitesi Rektör Yardımcılığı ve Aydın İktisat Fakültesi Dekanlığı görevlerinden ayrılıyorum. 21 yıllık akademik birikimin ve üniversitelerin çeşitli yönetim kademelerinde kazanmış olduğum idarecilik tecrübemle yeni Türkiye’nin inşasına katkı sağlayabilmek amacıyla doğup büyüdüğüm bölgeden milletvekili aday adayıyım. Adnan Menderes Üniversitesi’nde görev yaptığım son 3 yıllık süreçte çeşitli birimlerde görev yaptım. Aslında Aydın’dan da aday adayı olabilirdim. Ancak doğup ve büyüdüğüm İzmir’den aday olmayı tercih ettim. Bölgenin evladı olarak hem bölgenin ve Türkiye’nin sorunlarını çok iyi biliyorum, hem de bu sorunların nasıl çözüleceğine dair önemli projelerim var” diye konuştu.
Sarılı ayrıca önümüzdeki yerel seçimlerde İzmir’den Ak Parti’nin 5 olan milletvekili sayısını 7’ye yükselteceğine inandığını söyledi.