BELEDİYE Başkanları Birliği Genel Başkanı, Düzce Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Keleş, "Belediye başkanlarımızın saygınlığı konusunda, birçok noktada bunun eksikliğini belediye başkanı olarak görüyorum" dedi.
Belediye Başkanları Birliği üyeleri, Karabük’ün Safranbolu İlçesi’nde bir konakta yapılan istişare toplantısında bir araya geldi. Belediyeler ve belediye başkanları arasındaki koordinasyonu sağlamak ve bilgi paylaşımında bulunmak amacıyla düzenlenen toplantıya birliğe üye il, ilçe ve belde belediye başkanları katıldı. Belediye Başkanları Birliği Genel Başkanı Mehmet Keleş, en büyük sivil toplum örgütü olma yolunda hızla ilerlediklerini, 1104 belediye başkanının üye formu doldurduğunu söyledi. Geçmişte hata ya da bazı şeyleri eksik yapan belediye başkanlarının eksiklik ve hatalarından yola çıkarak gelecekte hata yapmamalarını sağlayıcı tedbirler alma hedefi koyduklarını belirten Keleş, şöyle dedi:
"Belediye başkanlarımızın saygınlığı konusunda, birçok noktada bunun eksikliğini belediye başkanı olarak görüyorum. En çok şikayet ettiğimiz konulardan bir tanesi, bir konuda bize soru sorulmaması ya da görüşümüzün alınmaması. Hangi siyasi partiden olursak olalım. O şehrin kimliğini, kişiliğini, karakterini, yapısını, insan yapısını her şeyini en iyi belediye başkanı bilir. İmkanlarını da imkansızlıklarını da en iyi belediye başkanı bilir. Dolayısıyla belediye başkanının biraz daha kale alınan kişi haline dönüşmesi noktasında da Belediye Başkanları Birliği'nin kendisine koyduğu hedefler var."
Belediye başkanını savunan bir kurum olmak için mücadele edeceklerini ifade eden Keleş, "Kurumsal taassup oluşması ya da bir meslek taassubu oluşması noktasında Belediye Başkanları Birliği inşallah çok önemli bir görev üstelenecek" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI