Dünya kupası açılış maçının oynanacağı Sao Paulo'da metro işletmesi çalışanları, yaklaşık bir haftadır grevde. Hükümetle zam konusunda anlaşamayan ve grev süresini uzatma kararı alan çalışanlar, aynı zamanda şehir merkezinde gösteri düzenledi. Polisin biber gazı kullandığı ve sert bir şekilde müdahale ettiği gösterilerde, çok sayıda çalışan göz altına alındı.

Yetkililer, kupanın başlamasına yalnızca üç gün kala metro çalışanları tarafından başlatılan gösterilerin, şehir merkezine uzak bir noktada bulunan ve ancak metro ile ulaşım sağlanabilen Arena Corinthians Stadı'na ulaşımı ve dolayısıyla açılış maçını etkileyebileceğini ifade ediyor.

Trafiğin felç olduğu şehirde ulaşım ancak halk otobüsleri ile sağlanabiliyor. Mahkemenin aleyhde verdiği karara ve yerel yönetimin işten çıkarma tehdidine rağmen grevi sürdüren metro çalışanlarının, kupa döneminde ne yapacağı merak konusu.

Sendikaların yanı sıra muhalefet ve bazı sivil toplum kuruluşlarının destek verdiği gösterilerin, kupa güvenliğini etkilemesinden endişe duyuluyor. Öte yandan Devlet Başkanı Dilma Rousseff, ekranlara çıkarak kupa güvenliği konusunda gerekli tedbirlerin alındığını ifade etti. Gerekirse polis gücünün devreye gireceği konusunda FIFA yetkilerine garanti verildiğini belirten Rousseff, gösterilerin Dünya Kupası'nı gölgelemesine izin vermeyeceklerini kaydetti.