Düzce’nin Akçakoca ilçesinde belediye önünde toplanan hayvanseverler, hayvanları öldüren şahısların bulunmasını talep ettiler.
Akçakoca Hayvan Hakları Platformu, Dohaycan Derneği, Akçakocalı Hayvanseverler Platformu ve Akçakoca Barınağı Destek Grubu, köpeklerin zehirlenerek öldürülmesini protesto ettiler. Ellerinde pankartlarla bir araya gelen gruplar, ’köpek öldürmeye hayır’ yazdıkları pankartlarla basın açıklaması yaptılar.
Akçakoca Kaymakamlığı, Akçakoca Belediyesi, Jandarma ve polisten destek isteyen hayvanseverler adına basın açıklaması yapan Dohaycan Başkan Yardımcısı Mükafat Ata, "Zehirleme yapanların taktiği, önceki yıllarda zehirleme yapanların taktiğine çok benziyor. O yüzden yıllardır bulunamayan bu katiller tespit edilmedikçe, hepimiz zan altındayız. Yasalarda suç olduğu için, zehirleme yapmadıkları halde geçmişten oluşan olumsuz algılar nedeniyle gözler hemen belediyeye yönelmekte, çoğu kez haksız yere günah keçisi olarak görülmektedir. Bu nedenle suçluların bulunması çok önemlidir. Belediye Başkanımızın hayvanları zehirlemedikleri konusunda söylediklerinde samimi olduğuna yürekten inansak da, katiller bulunmadıkça maalesef yeterli olmuyor. Zehirlenen köpeklerin arasında belediyemizin kısırlaştırdığı köpekler de bulunmaktadır. Samimiyetine inandığımız başkanımızdan, geçmiş zamanlardan oluşan algının temizlenmesi ve suçluların bulunması için bize yardımcı olmasını ilçemizin köpeğine zarar vereni adalete teslim etmesini istiyoruz. Tüm bunlara rağmen katiller boş durmuyor. Bu yüzden vicdanlı insanlardan uyanık olmalarını, şüpheli durumları tespit etmeleri halinde ilgili yerlere haber vermelerini rica ediyoruz. Değerli Kaymakamımız, değerli Belediye Başkanımız, şehrimizde yaşayan hayvanlar da Şehr-i Emin’e emanettir. Allah Rızası için size emanet edilen bu canlara zarar verenleri, acı çekerek öldürenleri bulun" dedi. Grup,
Grup basın açıklamasının ardından dağıldı.