Dünya, sevgi, barış hak ve adalet üzerine toplumsal olayları konu alan, halkın dert ve sıkıntılarını dile getirip anlatan şiir terapisti Burak Ballı’nın “Sessiz Bekleyiş” eseri, Türkiye Gençlik ve Spor Konfederasyonu tarafından yılın kitabı seçildi.
Türkiye Gençlik ve Spor Konfederasyonu Genel Başkanı Ferudun Cevahiroğlu, Burak Ballı’nın ülkenin yetiştirdiği uluslararası tanınmış şairlerden olduğunu belirterek, "Türkiye’de kitap tanıtım filminin ve cezaevlerinde şiir terapi programının ilk uygulayıcısı ve çağdaş Türk şiirinin en önemli isimlerindendir. Uluslararası bir üne ulaşmıştır ve dünyada 21. yüzyılın en iyi şairleri arasında gösterilmektedir. Burak Ballı kardeşimiz ülkemizin yetiştirdiği genç uluslararası tanınmış şairlerimizdendir. Gençlik ve Spor Konfederasyonumuz bünyesinde Türkiye’de ilk kez Adana, İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa, Eskişehir, Antalya, Gaziantep, Osmaniye, Çankırı illerinde 12 bin mahkumu rehabilite kapsamında özel bir çalışma yapmıştır. Kendisinin bu duyarlı davranışından dolayı yönetim kurulumuzun almış olduğu karar neticesinde ‘Sessiz Bekleyiş’ eseri yılın kitabı seçilmiştir. Hemen her kesimden, her görüşten insanı kucaklayıp barışık olmalarını sağlayan genç şairimize başarılar diliyor, umudumuz nice bu denli örnek olacak genç şairlerimizin insana hizmet aşkı ile çoğalmasını diliyorum. Şiirlerinde hayatın tüm gerçek yönlerini kaleme alan, internet haber gazetelerinde yer alan köşe yazıları sosyal paylaşım sitelerinde yüz binlere ulaşan, hayranının beğeni ile okuduğu şiir, aforizma ve yazılarıyla dikkat çeken Ballı’nın yayınlanan eserinde ‘Söylenecek her söze cevabı olduğu halde susuyorsa bir insan, sessizliğin sükunetinde denizler fethedilmiştir’ sözü ile en güzel yazılarını okurları ile buluşturdu. Ayrıca yazarın kitabın ilk sayfasında ‘Bedenimden ayrılan ruhumun yazdığı yazıyı düşünmüyorsanız beni gördüğünüz gibi düşünüyorsunuz demektir’ şeklindeki sözü kitapseverlerin hafızalarında yer etti. Burak Ballı, Sessiz Bekleyiş şiir kitabını yaşanılabilir bir dünyanın duygu tercümanlarına armağan etti" diye konuştu.
Burak Ballı, çeşitli projelerde de yer aldı. Amerika’daki Nyc Kültür Sanat Merkezi Fazıl Stüdyoları ile birlikte İstanbul Sheraton Otel’de düzenlenen 1. Uluslararası Dünya Dans Festivali’nin (2011-12) organizasyonunda yer alan Ballı, Mayıs 2011 tarihinde Japonya depremi mağdurlarına yardım için Japonya ve dünyanın birçok ülkesinden gelen sanatçılar ile birlikte kitap imza günü ve yardım yemeği gecesi tertipledi. Japonya Büyükelçiliği tarafından Japon-Türk Kardeşliği Onur Ödülü aldı. KKTC Harnup Festivali’nde Yılın Şairi Ödülü (2012), HASVAK Vakfı Eğitime Katkı Verenler Ödülü (2013), Türkiye Gençlik Konfederasyonu Gençliğin Sesi Onur Ödülü (2014), Net Haber Gazetesi Yılın Altın Kalem Ödülü’nü (2014) ve Adalet Bakanlığı Cezaevi Şiir Terapi Projesi (2014) nedeniyle teşekkür belgesi aldı. Bunların yanı sıra çeşitli reklam filmlerinde rol alan ve değişik şehirlerde yaşayan Burak Ballı, Türk kültürünün yayılması ve dünya barışı adına gönüllü sanatçılarla birlikte yeni eserler ortaya çıkarmak için çalışmalar yaptı.