İSTANBUL'da güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonda öldürülen Hizbullah lideri Hüseyin Velioğlu, ölümünün 15'inci yılında Batman'daki mezarı başında anıldı.
İstanbul Beykoz'da 17 Ocak 2000 tarihinde güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonda öldürülen Hizbullah lideri Hüseyin Velioğlu, bugün Batman'ın Petrolkent Mahallesi Bozooğulları Mezarlığı'ndaki mezarı başında anıldı. Tekbir getirilip, Kuran-ı Kerim okunan anmaya bölge illerinden gelen ve aralarında Velioğlu'nun ağabeyi Hayrettin Velioğlu'nun da bulunduğu çok sayıda kişi de katılırdı. Mezarlığa yürüyen grup Velioğlu'nun fotoğraflarını göğüslerine astı Anmaya katılan kadınlar ayrı bir yerde durdu.
"MÜSLÜMAN KÜRT HALKI PKK'YA BOYUN EĞMEYECEK"
Mezar başında açıklama yapan M. Ali Rüzgar, Laik Kemalist rejimin İslam ve uygulamasına karşı tutumlarının, Müslüman halkın durumu, bölgenin içinde bulunduğu koşşulların cemaatin kuruluş ve oluşmasında ana etkenler olduklarını öne sürdü. Rüzgar, şöyle dedi:
"Hizbullah cemaati İslami sorumluluğunu ifa etmek üzere laik Kemalist rejimine karşı mücadele etmek için var olmuş ve tüm kitle unsurların ortadan kaldırılıp Kuran ve sünneti esas alarak asr-ı saadet dönemini örnek alan İslami bir sistem kurulmak üzere yola çıkmıştır. 1991 yılına geldiğinde PKK tarafından cemaate yönelik silahlı eylemlere maruz kalmış ve cemaat mensuplarından yaralananlarla birlikte şehit düşenlerde olmuştu. Şehit rehber, PKK ile bir çatışma yaşanmaması için yaptığı tüm çabaların dikkate alınmadığını ve cemaat karşılık vermemesine rağmen saldırıların artığını, özellikle de silahların kullandığını cemaatin varlığının tehdit noktasına vardığını bu nedenle direnmekten başka çaremiz olmadığını görünce arkadaşlarıyla istişare yaptıktan sonra cemaat olarak savunma kararı aldı. Çatışmalar sonucunda PKK, Hizbullah karşısında deyim yerindeyse cemaat PKK'ya boyun eğdi. İslami ailelere yönelik saldırılar şiddetlendi. PKK şunu iyice iyi bilsin ki;, Müslüman ve dindar Kürt halkı asla PKK'ya boyun eğmeyecek ve asla bunu başaramayacaktır. Bunu herkes böyle bilsin. 15 yıl önce Kemalist rejimin silahlı unsurlarının bir operasyonu neticesi İstanbul-Beykoz semtindeki Kavacık Mühendis Çıkmaz Sokak'ta bulunduğu evde şahadet mertebesine ulaştı."

FOTOĞRAFLI