GİRESUN (AA) - Giresun Üniversitesi (GRÜ) Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, farklı görüşü taşıyan öğrencilerin aynı erenada buluşturularak, diyalog yoluyla sorunlarının çözümlenmesine ortam yaratılmasının üniversitelerin temel görevi olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Attar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversite öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun Ege Üniversitesinde karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada hayatını kaybetmesine ilişkin büyük üzüntü duyduğunu belirtti.

Özgecan Aslan'ın öldürülmesinin ardından Çakıroğlu'nun da ölümünün toplumu derinden sarstığını ifade eden Attar, fidan gibi bir delikanlının, başarılı bir öğrencinin, yüksek lisans almaya aday bir gencin insanlığa yakışmayan bir şekilde ve bir üniversite kampüsü içerisinde katledilmesinin herkesi üzdüğünü dile getirdi.

Üniversitelerin eğitim alanı olduğunu ve burada öğrencileri bir araya getirme adına adımlar atılması gerektiğine dikkat çeken Attar, şöyle devam etti:

"Üniversitelerin ilim, irfan yuvası olması gerçeğinden yola çıkarak öğrenci konseylerinin daha aktif hale getirilmesi gerekir. Öğrencilerin duygu ve düşüncelerinin ciddiye alınması, farklı görüşü taşıyan öğrencilerin, aynı arena kullanılarak, diyalog yoluyla sorunlarının çözümlenmesine ortam yaratılması üniversitelerin temel görevidir."

Prof. Dr. Attar, Giresun Üniversitesi'nde yüze yakın öğrenci temsilciliği bulunduğunu ve örnek teşkil edecek bir üniversite olduklarını kaydetti.