Beytullah Eroğlu, Bedensel Engelliler Yüzme Şampiyonası’nda sırt üstünde Dünya 3.’sü olarak Türkiye’ye bu alandaki ilk madalyasını kazandırdı. Milli yüzücü Beytullah Eroğlu, yurda dönüşünde çiçeklerle karşılandı.
İskoçya’nın Glasgow şehrinde düzenlenen ve 67 ülkeden 571 sporcunun katılımıyla yapılan şampiyonada milli yüzücü Beytullah Eroğlu, 40.27’lik derecesiyle 50 metre sırt üstünde Dünya 3.’sü olarak Türkiye’ye bu alanda ilk madalyasını kazandırdı. Eroğlu, 50 metre kelebekte ise 30.00’lık derecesiyle Dünya 4.’sü oldu.
Türkiye’ye dönüşünde Sabiha Gökçen Havalimanı’nda coşkuyla karşılanan milli yüzücü, "Ülkemize Dünya Şampiyonası’nda ilk madalyayı kazandırmış olmanın onurunu yaşıyorum. Daha önce Hollanda’da bir ilke imza atıp Avrupa 2.’si olmuştum. Şimdi de Dünya 3.’sü oldum. Artık hedefim Olimpiyatlarda ülkemize Bedensel Engelli Yüzme dalındaki ilk madalyasını kazandırmak. Bu zorlu yolda bizden desteğini esirgemeyen Belediye Başkanımız Kadir Topbaş’a ve Kulüp Başkanımız Ahmet Hamdi Çamlı’ya çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.