Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, yeni tesis ettikleri Hobi Bahçesi’nin tanıtım gezisinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak’ın "yerel seçimlerde Antalya’yı alacağız" sözlerine "Aç tavuk kendini darı ambarında sanırmış" dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesinin, Konyaaltı ilçesi Bahtılı Mahallesi‘nde hayata geçirdiği ’Hobi Bahçesi Projesi’nin ilk etap çalışması tamamlandı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, basın mensuplarıyla birlikte Hobi Bahçesi’ni gezdi ve açıklamalarda bulundu.

"Günün stresini en iyi şekilde atabileceği bir ortamı hazırlamaya yönelik bir proje"

Başkan Menderes Türel, "Bugünkü gezisi inceleme gezisidir. Tesislerimizle ilgili bir inceleme gezisi olacak. Hobi bahçemiz seçimler öncesinde emekli vatandaşlarımız için yapılması planlanan bir projeydi. Emekli vatandaşlarımız gürültüden uzak, sokakla haşır neşir olacağı yer. Sebze meyvesini dikebileceği ve üretim amaçlı olmaktan öte günün stresini en iyi şekilde atabileceği bir ortamı hazırlamaya yönelik bir proje. Bahçemizin etrafında sosyal tesislerimizi var. Yarı olimpik, yeme içme tesisimiz var. Böylelikle burada gerçekten de bir sosyal proje olarak gördüğümüz emeklilerimize çok güzel bir yer tesis etmiş olacağız" dedi.

"Antalya’da bütün kesimlere hizmet üretmenin keyfini ve onurunu yaşıyoruz"

İlk hobi bahçesinde 78 dönümlük alanın ve 348 hobi bahçesinin olduğunu dile getiren Türel, ikinci etabın 80 dönüm ve 418 hobi bahçesi olarak yapılacağını ifade etti. Menderes Türel, "Talebe göre bir 80 dönümlük alan var. 418 hobi bahçemiz olacak. İki bölüme de hizmet edeceğiz. Hobi bahçemiz orada daha fazla olacak. Gelen talebe göre ayırdığımız özel alanda faaliyetlerimizi yürütebileceğiz. Böylelikle gerçekten Antalya’da bütün kesimlere hizmet üretmenin keyfini ve onurunu yaşıyoruz. Emeklilerimiz bizim için fevkalade önemli. En güzel şekilde saygıyı hak ettikleri ve onların ömürlerinin ikinci baharında en güzel günlerini sunmayı görev biliyoruz. Bunu da yerine getiriyoruz" diye konuştu.

"Hobi bahçelerinde 81 metrekarelik bir alan var"

Bahçelerin içindeki evler hakkında da bilgiler veren Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Hobi bahçelerimizin içindeki evler 4,5 metre karedir. Orada toprakla haşır neşir oluyorken malzemelerimi depolayacağı bir alan. Orada rahatlıkla oturarak günün stresini atabileceği bir durum sunuyoruz. 13 metrekarelik bir oturma alanı var. 63 metrekarelik bir ekilebilir alanı var. Toplamda 81 metrekarelik bir alan var hobi bahçelerinde. Kullanım suyu içinde her türlü tedbir olarak alındı. Hem yangın hem sulama için 132 tonluk su deposunu hazır tutuyoruz."

"1 Ekim’e kadar emekli vatandaşlarımızın hobi bahçelerinden yaralanmalarını sağlamış olacağız"

Hobi bahçelerine gelen emekli vatandaşların sosyal tesislerde en iyi şekilde faydalanacaklarını söyleyen Türel, "10 Ağustos’ta vatandaşlarımızın taleplerini alacağız. 8 Eylül’e kadara müracaat süresini tamamlamış oluyoruz. Daha sonra 10-15 gün değerlendirme yapılacak ve 1 Ekim’e kadar burada okulların açılmasından sonra emekli vatandaşlarımızın hobi bahçelerinden yaralanmalarını sağlamış olacağız" diye konuştu.

"Bir senelik ücret olarak asgari ücretin yüzde 15’i kadar ödeyecekler"

20 tane hobi bahçesini şehit ve gazi aileleri için ayırdıklarını söyleyen Başkan Türel, gelen talebe göre sayının artabileceğini dile getirerek "Onun dışında gelen fazla talepler olursa yaş sıralamasına göre en yaşlıdan aşağıya doğru tahsisler yapılacak. Böylelikle en yaşlıdan en gence doğru tahsis sağlanmış olacak. Şartlarımız içerisinde bir senelik ücret olarak asgari ücretin yüzde 15’i kadar ödeyecekler. Yani 267 TL’ye denk geliyor. İsteyen 4 taksit, isteyen peşin ödeyebilecek. 100 TL’lik de kullanım teminatı ödeyecekler. Her sene hobi bahçesini kullanan vatandaşımız devam etmek istedikçe yenileyeceğiz. Bir vefat ya da taşınma durumu olduğunda yine yaş sıralamasına göre değerlendirme sürecimiz devam edecek" dedi.

Hobi bahçesiyle ilgili 2’nci etabın 20 milyon TL olarak öngörüldüğünü söyleyen Türel, "Bugünkü projemiz 2 Şubat’ta başlandı. Sözleşme bedelimiz 10 milyon artı KDV olarak belirlendi" şeklinde konuştu.

"Aç tavuk kendini darı ambarında sanırmış"

Öte yandan, Türel, CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak’ın "yerel seçimlerde Antalya’yı alacağız" sözlerinin hatırlatılması "Aç tavuk kendini darı ambarında sanırmış başka bir söze gerek yok. Teşbihte hata olmaz. Anketlerde hamdolsun büyükşehir belediyesinde durumumuzun iyi olduğunu gösteriyor. Yayınlanan anketlerde ilk 3’te çıkıyoruz. En iyi firmaların yaptığı anketlerde durumumuz çok iyi gözüküyor. Böyle devam ederse daha da hızlanarak devam edeceğiz. Seçimlere en iyi şekilde gireceğimizi düşünüyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Türel, gazetecilerle beraber hobi bahçelerini gezdi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, bahçeden topladığı biberiyeyi gazetecilere verdi. Türel, dalından kopardığı domatesi Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni’ye ikram etti.