ABD Başkanı Donald Trump tarafından 9 mayıs'ta görevden aldığı FBI Direktörü James Comey, Senato İstihbarat Komitesi'nde bugün tarihi bir ifade verecek. Comey, senatörlerin Rusya'nın başkanlık seçimlerine müdahil olduğuna dair iddialarla ilgili sorularını halka açık şekilde yanıtlayacak. Eski FBI Başkanı'nın, Trump'la konuşmalarını özenli bir şekilde not aldığı daha önce ortaya çıkmıştı.

ABD Senatosu Comey'nin dün verdiği yazılı ifadeyi paylaşmıştı. İfadede Comey Başkan Trump'ın kendisine 'senden sadakat bekliyorum' dediğini belirtmişti. Comey ayrıca, Trump’ın kendisinden eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn hakkındaki soruşturmayı sona erdirmesini istediğini iddia etti.

Comey'nin bugün kongredeki ifadesinde de Başkan Trump'ın kendisinden 'sadakat' istediğini söylemesi bekleniyor.

James Comey'nin 27 Ocak'ta Beyaz Saray'da Başkan Trump ile baş başa yedikleri yemeğin içeriğine dair konuşacağı ve Donald Trump'ın yemekte kendisiyle "karşılıklı çıkar ilişkisi kurmaya çalıştığını" söyleyeceği de belirtiliyor.

Esk FBI Direkötrü Comey, ayrıca Başkan Trump'ın kendisinden görevden ayrılan Ulusal Güvenlik Danışmanı Mike Flynn'e ilişkin soruşturmayı düşürmesini istediğini de söyleyecek.

BBC: Patlamış mısırlarınızı hazırlayın

BBC, dünyanın dikkat kesildiği Comey'nin vereceği ifadeyi ABD'nin ünlü Amerikan futbolu ligine benzetti. Canlı blog yayını başlatan BBC, merakla beklenen dakikalar için 'Patlamış mısırınızı 

Trump'ın görevden alınması için süreci başlatacağım'

Yazılı ifadenin yayınlanmasının ardından, Trump’ı Rusya soruşturmasını örtmeye çalışmakla suçlayan Temsilciler Meclisi Üyesi Al Green, başkanın görevden alınması için resmi süreci başlatmaya kararlı olduğunu vurguladı:

Green “Nihayet görevden alma tasarısı hazırlanmalı. Bu tasarının hazırlanma sürecinde doğrudan yer alacağım. Eğer hiçkimse yapmazsa, ben bizzat Donald J. Trump’ın görevden alınması için tasarıyı hazırlayıp Kongre’ye sunacağım” açıklamasını yaptı.

Trump yeni adayını açıkladı

ABD Başkanı Trump, sün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada yeni FBI Direktörü olarak Christopher Wray'i aday göstereceğini açıklamıştı. Trump, Wray'in mükemmel bir sicili olduğunu söylemişti. Şu anda bir hukuk firmasıdna çalışan Christopher Wray 2003 - 2005 yılları arasında Adalet Bakanlığı'nda savcı yardımcılığı görevini yerine getirmişti. 

Kaynak:Milliyet