Geçmiş yıllarda Ortadoğu’nun en büyük İnsan Hakları Anıtını icra eden ve aynı zamanda sanatsal alanlarında şimdiye kadar yayınlanmış birçok makalesi ve birçok sanatsal çalışmaları bulunan heykeltıraş Murat Alınak, Ortadoğu’da savaşların acilen durdurulması için Birleşmiş Milletlere ve NATO’ya çağrıda bulundu.

Heykeltıraş Murat Alınak, 7 yıldır Ortadoğu coğrafyasında büyük küresel güçlerin yönetiminde cereyan eden bir savaşın devam etmekte olduğunu ifade ederek, “Dileğim ve temennim bu savaşların en kısa zamanda sona ermesidir. Ortadoğu coğrafyasında uzun yıllardır cereyan eden bu savaşların gün geçtikçe uluslararası alanda sürdürülen diplomatik ve jeopolitik çekişmelerle küresel kutuplaşmalara ve hatta uluslararası düzeyde 3. Dünya savaşının çıkmasına zeminler ve nedenler hazırlıyor. Bu savaşların etkin bir şekilde durdurulması için Birleşmiş Milletler ve NATO’nun ortak bir barış misyonuyla, bağımsız bir şekilde hareket etmesi gerektiğini, bunun da Dünya da barışın ve refahın yeniden sağlanması için önemli bir seçenek olabileceğini ifade etmek istiyorum” dedi.

Günümüzde Ortadoğu coğrafyasında büyük küresel dinamiklerin hükümranlığında uzun yıllardır sürdürülen bu savaşların başta küresel barışı ve refahı baltaladığını, insanlık için büyük acılar, maddi ve manevi kayıplar, yıkımlar ve dramlar doğurduğunu dile getiren sanatçı Alınak, “Ortadoğu da devam eden bu savaşlarda şimdiye kadar yüz binlerce masum insanın hayatını kaybetmesi, yüz binlercesinin sakat kalması ve yine bu savaşların büyük şiddetine maruz kalan binlerce insanın ağır ruhsal travmalar geçirerek, ruh sağlığını yitirmesi, Dünyadaki büyük acıların ve dramların en somut göstergesidir.” diye konuştu.

Ortadoğu konjonktüründeki mevcut kaos ortamı ve tüm şiddetiyle devam eden savaşların şimdiye kadar insanlığa büyük acılar, maddi ve manevi büyük kayıplar yaşattığını dile getiren heykeltıraş Murat Alınak, bu savaşların ‘‘derhal ve acilen durdurulması için’’ Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine ve NATO Güvenlik Konseyine, çağrıda bulundu.