Yeni Malatyaspor cezası nedeniyle Şanlıurfa’da oynayacağı Turgutluspor maçının hazırlıklarına sürerken, Basın Sözcüsü Selim Pilten, Tahkim Kurulu’nun onayladığı cezalar ile ilgili “Çok büyük hayal kırıklığına uğradık” dedi.
PDFK’nın cezası sonrası Tahkim Kurulu’na başvuran Yeni Malatyaspor’un itirazı reddedildi. Tahkim Kurulu’nun cezaları onaylamasının ardından konuşan Yeni Malatyaspor Basın Sözcüsü Selim Pilten, çok büyük bir hayal kırıklığına uğradıklarını belirterek yaptıkları savunmanın kesinlikle itibar görmediğini belirtti. Savunmalarının okunmadığını bile düşünen Pilten, “Çünkü ciddi savunmalarımız vardı. Hem hakem raporunu inceledik hem gözlemci temsilcinin raporlarını inceledik, kesinlikle bariz farklılıklar vardı. Bunları itirazımızda belirttik, artı kamera kayıtları vardı. Başkanımıza isnat edilen suçlarla alakalı kesinlikle o saatlerde orada olmadığını biz belirtmiştik bunların hiç birini değerlendirmeye almamışlar. Yani müthiş bir hayal kırıklığı içerisindeyiz” dedi.
"BAŞKANIMIZ KESİNLİKLE ÖYLE İFADELER KULLANMADI"
Kulüp başkanı Adil Gevrek’in ağzından çıkmayan ve yapmadığı fiillerle alakalı hakemin tuttuğu raporlara istinaden cezalar verildiğini belirten Pilten, “Orada kişilik olarak, karakter olarak, duruş olarak kendisinden bu güne kadar duyulmayan ifadeler ile suçlanmıştı. Ama Başkanımız kesinlikle öyle ifadeler kullanmadı. Öyle bir davranışta bulunmadı bizzat ben şahidim” diye konuştu.
Umutlarının Tahkim Kurulu’na bıraktıklarını ve en azından Gevrek’in cezasının büyük oranda hafifletileceğini düşündüklerini dile getiren Pilten, “Ciddi manada takımımız ve özellikle kulüp başkanımız mağdur edilmiştir. Sizlerin aracılığıyla bunu tüm Malatyalı hemşehrilerimizle ve Malatyaspor taraftarlarımızla paylaşmak istiyorum” ifadelerini kullandı.
"KESİNLİKLE TAHKİM KURULU TAFAFSIZ OLMAMIŞTIR"
Tahkim Kurulu’nun kararı ile ilgili Pilten açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Raporun ilk cümlesinde itirazla alakalı gerekli harçlar yatırılmıştır diye ibare var. Bu da raporun ne kadar doğru olduğunu, ne kadar doğru yazıldığının bir göstergesidir. Kendileriyle çelişki içerisindeler yani, ifadenin başlangıcında tahkim raporunun baş cümlesinde gerekli itiraz harçlar yatırılmıştır diye kendileri yazmışlar bunu da kamuoyuna, Malatyaspor taraftarımıza, Malatyalı hemşerilerimize iletmek istiyorum. Biz itirazla alakalı üzerimize düşen her türlü yükümlülükleri yerine getirdik ama kesinlikle ve kesinlikle tahkim kurulu tarafsız olamamıştır.”
"3 FUTBOLCUMUZ CEZALI"
Takımda 3 futbolcunun cezalı olduğunu hatırlatan Pilten, “Koray, Ali Sakal ve Samet. Özellikle bu üç futbolcumuzdan eksik olarak sahaya çıkacağız. Onun harici sakat futbolcumuz yok. Yani gördüğünüz üzere zaten müthiş bir idman var. Şu an takımımız Urfa’da ki maça ciddi manada hazırlanıyor. Rakibimiz Turgutluspor ligin ortalarında ama her zaman söylüyoruz, bu ligde kötü takım yok kesinlikle rakibimizi takımız hafife almıyor. Bizim için artık bu saatten sonra tüm maçlar final maçı içeriğinde olacak. Adil başkanımız için özellikle Malatyamız için bütün maçlara final maçı gözüyle bakıp o şekilde sahaya çıkacağız arkadaşlarımız da. Futbolcu kardeşlerimizde teknik heyetimizde bunun bilincindeler, inşallah Ümraniye maçımızdan sonra sahamızda oynayacağımız ilk maçımıza bütün taraftarlarımızı davet ediyoruz” şeklinde konuştu.