Sanayi Sitesispor Kulüp Başkanı Şirin Ecevit Talva, Diyarbakır futbol il temsilciliğine aday olduğunu açıkladı.
Talva, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Futbol İl Temsilcisi ve İl Tertip Komiteleri Talimatı hükümleri doğrultusunda iki yılda bir Temmuz veya Ağustos aylarında yapılması gereken Diyarbakır futbol il temsilcisi seçimlerinde aday olacağını belirtti. Talva, Diyarbakır futbolunu ileri götürmek ve kulüplere daha iyi şartlarda hizmet sunmak için aday olduğunu belirtti.
“KİMSEYİ KAYIRMAYACAĞIZ”
Demokratik kurallar içerisinde her kulübe eşit şartlarda yaklaşıp Diyarbakır futbolunu bu anlamda daha ileri götürmek gayreti içerisinde olacağını belirten Tlava, şöyle dedi:
“Göreve seçilmem halinde Diyarbakır ve ilçelerdeki tüm futbol kulüplerine eşit yaklaşıp, ayrım gözetmeksizin karşılıklı fikir alışverişinde bulunacağım. TFF’nin belirlediği futbol faaliyetlerini tüm kulüplerimizle birlikte yürüteceğim. Kentin ve ilçelerimizin kanayan yarası haline gelen spor tesislerinin yapımı için kulüplerimizin istek ve talepleri doğrultusunda hareket edeceğim. Ve bu konuda her türlü adımı da kararlı bir şekilde atacağım.”
“KULÜPLERİMİZİN SORUNLARINI BİLİYORUM”
Kulüplerin müsabakalara gidiş ve gelişlerinde yaşadıkları araç sorunlarının çözümü için büyük bir gayret göstereceğini belirten Talva, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Bölgemizde futbolun gelişimini sağlayacak çalışmalarda bulunacağım. Futbolla ilgili kişi ve kuruluşlarla uyumlu çalışacağım. Bireysel bütün düşüncelerden kaçınıp, Futbol İl Tertip Komiteleri’nin çalışma ve usullerine sadık kalacağım. Diyarbakır futbolunu daha ileri götürmek amacıyla çıktığım bu yolda tüm kulüplerimizin desteğini bekliyorum. Kulüplerimizin sorunlarını yakından bilen ve yaşayan biri olarak, önümüzdeki günlerde yapılması planlanan futbol il temsilciliği seçimlerinde kulüplerimizin oylarına talip olduğumu belirtmek istiyorum. Bireysel tartışmalar ve eleştirilere girmeden, geçmişte yaşanan sıkıntılardan ders alarak geleceğe umutla bakma adına bu kutsal göreve talibim.”
Talva, birlik ve beraberlik düşüncesiyle futbol il temsilciliği görevini kulüplerle birlikte iyi yerlere getireceğini sözlerine ekledi.