Başkent’te, evini su basan vatandaş, 20 gün boyunca çatıda yaşadı.
2 senedir Yenimahalle ilçesi Serpme Evler Sokak’ta 171/6 numaralı evde kiracı olarak yaşayan Necmettin Açıkgözoğlu, evinin suların bastığını belirterek, 20 gün çatıda yaşamak zorunda kaldığını söyledi.
Evlerinin yakınındaki doğalgaz istasyonunu sürekli su bastığını, bu yüzden bir çukur açıldığını belirten Açıkgözoğlu, "Açtıkları kanalı da bizim oraya bağladılar. Orasının bütün suları buraya geldi. Burası hep su doldu, benim de evim buradaydı. 2 senedir kiracı olarak oturuyordum. Kendime başka ev aramaya gittiğimde 700-800 TL kira istediler. Benim de durumum yok” dedi.
Açıkgözoğlu, kendilerini kimsenin muhatap olarak almadığını vurgulayarak, “Bizim orada oturduğumuzu bilerek yaptılar. Eşyalarım hep içeride kaldı. 20 gün burada yaşadım, çatıda kalıyordum. Şuradaki tahta merdiveni kullanarak girip çıkıyordum. Biz burada ölelim mi yani?" dedi.
171/4 numaralı evde 22 senedir yaşadıklarını belirten Hacı Yıldız ise “Doğalgaz şirketinden arkadaşlar buraya gelip kazı yaparlarken burada oturduğumuzu söyledim. ‘Biz suyu kanala vereceğiz’ dediler ama vermediler. Şu anda evlerimizin olduğu yerde 2 metre su var. Bize suyu buraya vereceklerini söylemediler" dedi.
Evleriyle doğalgaz istasyonunun arasından geçen asfaltı kazarak kanalı döşediklerini ileri süren Yıldız, “Biz burada oturuyoruz su vermeyin dediğimde ‘Öyle bir şey yok’ dediler. Yukarıdan tarif ettiğim şekilde su kanalı buraya geliyor. Buradaki kanaldan gelen su da bizim evlerimizi basıyor. Bu olay 1,5 ay içinde oldu. Eskiden su doğalgaz istasyonunun basıyordu. Onlar kendilerini kurtarmak için suyu dereye verdiler. Dereye verince de sular bizim evleri bastı” şeklinde konuştu.