Çankırı ile Kastamonu arasında bulunan Ilgaz Dağı Milli Parkı, 2015 yılında ziyaretçi akınına uğradı. 2014 yılında yaklaşık 40 bin ziyaretçiyi ağırlayan Ilgaz Dağı Milli Parkı 2015 yılının ilk üç ayında yaklaşık 55 bin kişiyi ağırlayarak ziyaretçi sayısını ikiye katladı. Yıl sonuna kadar ziyaretçi sayısının 100 bine ulaşması ekleniyor.
1976 yılında Milli Park,1997 yılında Kastamonu-Çankırı-Ilgaz Kış Sporları Turizm Merkezi ilan edilen Ilgaz Dağı Milli Parkı, Ankara, İstanbul gibi Büyükşehirlere yakınlığı, ulaşımının da kolay olması nedeniyle en çok tercih edilen rekreasyonel alanlar arasında yer alıyor. Kışın 2 adet telesiej, 1 adet teleski ve 1 adet babylift ziyaretçilere hizmet verilen milli parkta, DKMP Ilgaz Dağı Milli Park Müdürlüğünce karla mücadele aralıksız yapılıyor; ulaşım yolları 24 saat sürekli açık tutuluyor. Ayrıca güvenliği sağlamak maksadıyla park, 24 saat mobese kameraları ile de gözetleniyor.
Karadeniz ile İç Anadolu'nun geçiş bölgesinde olan Ilgaz Dağı, zengin tür ve habitat çeşitliliğine sahip. Kış sporlarının yanında bahar aylarının gelmesiyle yeşilin her tonuna bürünen park, doğa, manzara, bitki ve hayvan türleri zenginlikleriyle ziyaretçilerine zamanlarını daha keyifli geçirebilmeleri ve günlük hayatın stresli ortamından uzaklaşabilmeleri için eşsiz güzellikler sunuyor.

FOTOĞRAFLI