Mersin'in Gülnar ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı. Hava ve karadan müdahale edilen yangında 100 hektar alan zarar gördü. İlçeye bağlı Kavakoluğu köyü yakınında dün öğleden sonra çıkan yangına havadan 8 helikopter, karadan 200'e yakın arazöz ve iş makineleri ile 500'e yakın yangın işçisi müdahale etti. Ekipler, bugün sabah saatlerine kadar müdahale ederek yangını kontrol atına aldı.

Kavakoluğu ve Delikkaya köyü dün geceden itibaren tedbir amaçlı boşaltıldı. Yangın da bir arazöz tamamen yandı. Yangın bölgesinde dumandan etkilenenler ambulansla hastanelere götürüldü.

Köylülerin zeytin, ceviz, üzüm, elma, kayısı, incir gibi meyve bahçeleri ile sulama sistemleri yandı. Bölgede bir helikopter havadan söndürme çalışmalarını sürdürüyor, işçiler de arazözle soğutma çalışmalarına katılıyor.

Kavakoluğu Köyü Muhtarı Mehmet Kırlangıç, aynı bölgede 2008 yılında çıkan yangının rüzgarın etkisi ile yayılarak 3 gün sürdüğünü ve can kayıpları yaşandığını hatırlatarak "2008'de yaşadığımız yangın felaketinin aynısını iki gündür yaşıyoruz. O yıllarda annem Hatice ve ablam Fatma Bulut ile yeğenim Hatice Bulut'u kaybettim. Bu kez çok şükür bir can kaybı yok. Fakat ürünlerimiz yandı kül oldu" dedi.

Delikkaya Köyü Muhtarı Mustafa Sabır da, yaşanan bu olayın kendilerini derinden üzdüğünü ifade ederek şöyle konuştu: "Psikolojimiz altüst oldu. 2008'de yanan bölgedeki yeni fidanlık alan ile birlikte yine çam ağaçları zarar gördü. Tek mutlu olduğumuz konu can kaybı olmaması."

Yaklaşık 100 hektar ormanın zarar gördüğü yangının çıkış sebebi araştırılıyor.