Ömer PINAR/ŞANLIURFA, () – ŞANLIURFA’da, Mezopotamya Hukukçular Derneği üyesi avukatlar, İmralı’da Abdullah Öcalan'a uygulandığını iddia ettikleri tecritin son bulması çağrısı yaptı.
Mezopotamya Hukukçular Derneği üyesi bir grup avukat öğle saatlerinde Şanlıurfa Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. Grup adına gazetecilere konuşan avukat Serdil İzol, Öcalan'ın içinde bulunduğu sağlık koşullarını avukatlarının mesleki bir gereklilik olarak taleplerine rağmen öğrenemediklerini belirterek, "Sayın Abdullah Öcalan'ın sağlık dosyaları adeta İmralı'nın gizli kasalarında bir devlet sırrı olarak tutulmaktadır" dedi.
Öcalan'ın Türkiye'nin demokratik geleceği konusunda önemli bir noktada yer aldığını ve Kürt sorunun çözümünde de başmüzakereci pozisyonunda olduğunu belirten İzol, şöyle konuştu:
"7 Haziran seçim sonuçları ve Rojava devrimi göstermiştir ki Sayın Abdullah Öcalan halkların özgürlük yürüyüşünün de önderidir. Böylesi toplumsal ve siyasal karşılığı olan Sayın Öcalan'a uygulanan tecrit tüm ezilenlerin ve ötekileştirilenlerin tecrididir. İmralı adası başlı başına bir tecrit mekanıdır. Bu mekan kapatılmadan, Sayın Öcalan'ın Kürt sorununun çözümü, Türkiye'nin demokratikleşmesi rolüne paralel olarak sağlık, güvenlik ve özgürlük koşulları sağlanmadan tecrit ortadan kalkmış sayılmayacaktır."

FOTOĞRAFLI