Elazığ’da Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Bölümü öğrencileri ile mezunlar, atanamadıkları gerekçesiyle eylem yaptı.
Elazığ Öğretmenevi önünde toplanan bir grup Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Bölümü öğrencisi ve mezun, basın açıklaması yaptı. Pankart açıp, slogan atan grup adına açıklamayı Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği 4. sınıf öğrencisi Burcu Atakan yaptı. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Bölümü Öğrenci Birliği olarak öğretmenlik atamalarında yaşadıkları mağduriyeti dile getirmek için toplandıklarını ifade eden Atakan, “17 Nisan 2014 tarihinde YÖK tarafından bölümümüze öğrenci alımını durdurmasıyla başlayan mağduriyetimiz, 2014 Eylül ve 2015 Şubat atamaları ile devam etti. Sorunumuzun çözümünü beklerken, yeni sorunlar açıldı” dedi.
28 Şubat’ın acısını ve sıkıntısını en iyi şekilde yaşayan hükümetten yardım istediklerini ifade eden Atakan, ”Bugün birçok öğretmenlik alanında olduğu gibi bölümümüzün ortak alandan çıkartılıp, ilköğretim ve ortaöğretim şeklinde öncelik hakkımızın verilerek yeniden düzenlenmesini istiyoruz. Bu hakların mağdur olan öğrencilerin mağduriyetini giderecek şekilde en az üç dönem devam etmesini bekliyoruz” diye konuştu.
Grup, slogan atarak dağıldı.