Trabzonspor Kulübü’nün toplam borcunun 21 milyon 9 bin 721 lirası uzun, 152 milyon 407 bin 723 lirası ise kası vadeli olmak üzere toplam 173 milyon 417 bin 444 TL olduğu açıklandı. Mayıs ayında göreve gelen yeni yönetimin döneminde ise eski borcun 3 milyon TL azaltıldığı belirtildi.

Trabzonspor’da yarın Hayri Gür Spor Salonu’nda saat 10.00’da yapılacak seçimsiz Olağan Genel Kurul Toplantısı öncesi Denetleme Kurulu, düzenlediği basın toplantısıyla, kulübün ekonomik durumuyla ilgili raporunu açıkladı.

Denetleme Kurulu Başkanı Mahmut Ören, Ziya Bey Tesisleri’ndeki basın toplantısında yaptığı konuşmada, kurul olarak 1 Mayıs – 30 Kasım arasındaki belge ve defterleri maddi ve idari açıdan incelediklerini belirtti. Defter ve kayıtlarında tüzüğe ve genel kurula aykırı bir duruma rastlanmadığını ifade eden Ören, şunları söyledi:

"İncelediğimiz süre zarfında kulübün toplam geliri 102 milyon 123 bin 303 TL olup, toplam gider ise 103 milyon 270 bin 453 TL’dir. Gerçekleşen gelir ve giderler sonucu oluşan konsolide mali tablolara göre dernek ve bağlı şirketlerin 30 Kasım tarihine kadar 21 milyon 9 bin 721 TL’si uzun, 152 milyon 407 bin 723 TL’si ise kası vadeli olmak üzere toplam borcu 173 milyon 417 bin 444 TL’dir.

30 Nisan itibariyle 175 milyon 652 bin 540 lira olan borç yaklaşık 3 milyon TL azalmıştır. Ekonomik olarak bakarsak hem harcama yapılmış, hem de borçlarda düşme olmuştur. Bu kulüp için ekonomik olarak iyi değerlendirilebilecek bir durumdur. Dolayısıyla şuandaki mevcut yönetim o borçları aşarak bugüne kadar gelmekle birlikte 3 milyon TL’de borcu azaltmıştır."

Ören, borcun nasıl azaltıldığına ilişkin soruya ise "Kasım ayı içerisinde 6 milyon TL’lik teberrü bağışı var. Yöneticilerin bir hayli katkıları var. Yöneticilerin de katkılarıyla birlikte 16 milyon TL’lik bir katkı var." diye cevap verdi.

Ören, hazırladıkları denetleme raporuna geçtiğimiz günlerde kaleci Onur ile yapılan son sözleşmenin dahil olmadığını da sözlerine ekledi.

Trabzonspor’un yarın yapılacak olağan genel kurulunda, yönetim kurulu idari ve mali raporları, denetleme kurulu raporu, yönetimin mali ve idari yönden ibrası ile yıllık aidat miktarı görüşülecek. Yönetim kurulu seçiminin olmayacağı genel kurul gündeminde, denetleme, disiplin, sicil, arşiv ve müze kurullarına asil ve yedek üye seçimleri yapılacak.