Büyükçekmece’de bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Plastik Araba Yarışları (Plastoff) nefesleri kesti. Zorlu Off-Road Alanı’nda yapılan renkli yarışlarda, bazı yarışmacılar kaza yaparken, bazıları ise yarışmayı başarıyla tamamladı.

Büyükçekmece Belediyesi tarafından bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Plastik Araba Yarışları (Plastoff), TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nin arkasındaki Off-Road Alanı’nda gerçekleştirildi. Plastoff yarışlarına Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün torunu Atahan Akyollu ile birlikte geldi. Macera tutkunlarının akın ettiği Plastoff Yarışları 7-11 yaş arası çocuklar, bayanlar, baylar ve extreme olarak 4 farklı kategoride gerçekleşti. Start sireniyle başlayan yarışmada bazı yarışçılar kaza yaparken, bazı yarışmacılar ise bitiş çizgisine varmayı başardı. Çok sayıda yarışçının kıyasıya mücadele ettiği turlarda arazinin engebeli olması seyircilere heyecan dolu anlar yaşattı. Yarışların sonunda ise dereceye giren yarışçılar madalya ile ödüllendirildi.

“Off-Road Yarışlarında Marmara Bölgesinin lokomotifi olacağız”

Plastoff Yarışlarında konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, “Biz Off-Road yarışlarını geliştireceğiz. Büyükçekmece olarak yeni ödül aldık. Büyükçekmece ilçesi ödül almaya alışkın bir şehir haline geldi. Festivalimiz yurt dışında birinciliği aldı. Türkiye’de 950’ye yakın ilçe var, düşün ki sadece Büyükçekmece Basketbol takımımız Avrupa kupalarında oynuyor. Futbolda, voleybolda, güreşte iyiyiz, şimdi de Off-Road’ta birinci olacağız. Hatta İstanbul’un lokomotifi olacağız. Yerimiz muhteşem olduğu için Marmara Bölgesi’nin lokomotifi olacağız” dedi.

Plastoff yarışları yarışmacılardan tam not aldı

Büyükçekmece’de Off-Road alanında düzenlenen Plastoff Yarışlarına Off-Road tutkunları yoğun ilgi gösterdi. Macera tutkunlarına heyecan dolu anlar yaşatan Plastoff Yarışları yarışmacılardan tam not aldı. 4 yıldır katıldığını söyleyen yarışçı Nilay Kutlu, “Bu 4’üncü defa katılıyorum, o yüzden pek korku yok ama heyecanlanıyorum. Güzel ve keyifli olduğu için her sene katılıyorum. Geçen sene ve ondan önceki sene düşmedim birinci oldum. Ama ondan önceki sene arabam bozuldu” diye konuştu.

Erkeklerin parkurunda da yarışmak istediğini söyleyen Nilay Özkutlu, “Çok keyifli ve güzeldi, daha da yarışabilirim. Hatta erkeklerle uzun parkurda yarışmayı bile düşünüyorum. Buradan bakıldığı zaman çok kolay görünüyor ama yukarıdan bakıldığı zaman çok zor görünüyor” şeklinde konuştu.

Plastoff Yarışlarını izlemeye gelen Başkan Hasan Akgün, daha sonra ise Off-Road aracıyla engebeli arazide gezmesi renkli görüntüler oluşturdu.