Bangladeş'in başkenti Dakka'da tekstil fabrikasındaki kazan patlaması 10 kişinin ölümüne, düzinelerce insanın yaralanmasına neden oldu.

Korkunç patlamada 9 kişi olay  yerinde hayatını kaybederken bir kişi de hastanede yaşamını yitirdi. Ölü sayısının artabileceği belirtiliyor.

Patlamaın meydana geldiği fabrikanın dünyanın en büyük giyim üreticileriyle çalıştığı ortaya çıktı. Söz konusu fabrika İsveç, Danimarka, Almanya, Rusya, İspanya, ve İngiltere'nin de dahil olduğu pek çok Avrupa ülkesine üretim yapıyor. Fabrikanın İngiltere'de çalıştığı firmanlardan biri ülkenin en eski perakende şirketlerindne biri olan Littlewoods. 

Fabrika yetkilileri makinelerde herhangibir aksaklık olmadığı bunun yalnızca bir kaza olduğunu açıkladı. Mahiuddin Faruqui "Bu bir kazaydı. Her şey yolunda" ifadesini kullandı.

Bangladeş giyim endüstirisinde 4 milyon kişiyi istihdam etmesiyle Çin'den sonra  dünyanın en büyük üreticisi. 

Ülkede 2013 yılında Rana Plaza isimli fabrikanın çökmesi sounu büyük bir facia yaşanmış, 1,100'den fazla  insan ölmüştü. 2012 yılında ise bir tekstil fabrikasında çıkan yangında 112 işçi hayatını kaybetmişti. 

Kaynak:Milliyet