Behçet DALMAZ/HAKKARİ,() - CHP Hakkari milletvekili adayları Şükrü Çivi ve Melet Çallı, Karayolları Van Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan ihalelerde Hakkarili müteahhitlere davetiye gönderilmediğini ileri sürdü.
CHP milletveili adaylarından Şükrü Çivi, siyasi ve toplumsal sorunlara bir de ihale usulsüzlüğü eklendiğini söyledi. Çivi, "Kamu kaynaklarının etkin ve verimli şekilde kullanılması ancak şeffaf ve adil bir şekilde yapılacak ve rekabeti sağlayacak bir zeminde sağlanabilir. Şeffaflık, saydamlık ve hesap verebilirlik demokratik hukuk devletinin temel yapı taşlarıdır" dedi. 
Karayolları 11'inci Bölge Müdürlüğü’nün, Hakkari'deki ihaleler için bu ildeki müteahhitleri davet etmediğini belirten Şükrü Çivi, "Her türlü yeterliliğe, mali- teknik ve ekonomik donanıma, alt yapıya sahip olmasına rağmen Hakkârili esnaf ve iş adamları devre dışı bırakılarak, kamu kaynaklarını zarara uğratarak ve rekabet ortamının oluşmasını engelleyerek sadece kendilerine tespit ettiği firmalara peşkeş çekerek davetiye gönderilmiş ve ihaleler kendilerine yakın firmalara astronomik rakamlarla doğrudan verilmektedir" dedi.
Çivi, daha önce normal yapılan ihalelerde yüzde 44 ile 49 arası kırım yapıldığını belirterek, "Hakkarili esnaf ve iş adamları ekonomik dar boğaza sürüklenirken ilimiz kaynakları pervasızca heba edilerek ihaleler davetiye usulü ile yandaş firmalara peşkeş ediliyor" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI