KASTAMONU (AA) - İnebolu ilçesinde kahvehane işletmecisi Ali K'nın (70) evinde misafir olarak kalan kişinin para ve altınları çalarak kaçtığı öne sürüldü.

İddiaya göre göre, Galip Deniz Caddesi'nde kahvehane işleten Ali K, 1 ay önce İstanbul'dan İnebolu'ya gelen akrabası M.K'yı (36) evinde misafir etti. Dün öğleden sonra hasta olduğunu belirterek evden çıkmayan  M.K'nın yatak odasındaki çekmecenin kilidini kırarak burada bulunan 7 bin lira ile 1 altın yüzük ve 1 çeyrek altını alarak kaçtığı iddia edildi.

Akşam eve gelerek kahvehanede kazandığı paralı aynı çekmeceye koymak isteyen Ali K, kilidin kırık olduğunu fark etti. Çekmeceyi açtığında para ve altınları bulamayan Ali K, polise başvurdu.

Ali K'nın başvurusu üzerine soruşturma başlatan polis ekipleri, M.K'nın eşyalarını evde bırakarak bir taksiyle ilçeden ayrıldığını tespit etti.

Ali K, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 1 aydır akrabasının evlerinde misafir olduğunu belirterek, "İnebolu'da kalacak yeri olmadığı için evimizde misafir ettik. Soframızda ağırladık. Birlikte yedik içtik. Sabah hasta olduğunu söyleyerek evde yatacağını söyledi. Meğer niyeti başkaymış" ifadelerini kullandı.

Eşi Fatma K'nın yatalak olduğunu anlatan Ali K, "Hasta eşim odasından çıkamıyor. Bundan istifade ederek çekmecedeki 7 bin lira ile altınları çalmış. Kendisinden şikayetçiyim" dedi.