Beyaz perdeden seçme filmleri sinemaseverler ile buluşturmaya devam eden Aliağa Belediyesi, Türk Hava Kuvvetleri’nin 100. yılı anısına çekilen Anadolu Kartalları adlı filmi gösterime sunmaya hazırlanıyor.
Türk Yıldızlarının nefes kesen gösterileriyle belgesel tadında bir film olan Anadolu Kartalları, Aliağa Belediyesi’nin kültür-sanat etkinleri çerçevesinde sinemaseverlerin beğenisine sunulacak. Her akşam açık havada sinema izlemenin keyfini yaşayan Aliağalı sinemaseverler, bu kez yıldızların altında Türk Yıldızlarını beyaz perdeden izleyecek. Çekimleri Konya 3. Ana Jet Üssü Komutanlığı, İzmir Çiğli 2. Ana Jet Üssü, Eskişehir Hava Hastanesi ve İzmir’in Foça ilçesinde yapılan filmin oyuncu kadrosunda; Engin Altan Düzyatan, Şevket Çoruh, Özge Özpirinçci, Ekin Türkmen, Alper Saldıran, Hande Subaşı, İsmail Filiz, Çağatay Ulusoy, Alpay Kemal Atalan ve İlhan Şeşen gibi deneyimli isimler yer alıyor.
ÜCRETSİZ GÖSTERİM
Aliağa Belediyesi, Fida Film ve Bluelf MovIe’nin ortak yapımcılığını üstlendikleri Anadolu Kartalları adlı sinema filmi ile Aliağalılara yazlık sinema nostaljisini bir kez daha yaşatacak. Duygusal bir macera filmi olmasının yanı sıra izleyicisine görsel bir şölen sunan Anadolu Kartalları filmine ilginin yüksek olması bekleniyor. 27 Temmuz Pazartesi günü saat 21.30’da Açıkhava Tiyatrosu’nda gösterime girecek olan film ücretsiz olarak izlenebilecek.
AŞK, DOSTLUK, EĞİTİM
Yönetmenliğini, Her şey Çok Güzel Olacak, İnşaat ve Kabadayı filmlerinin de yönetmenlik koltuğunda oturan Ömer Vargı’nın üstelendiği Anadolu Kartalları, pilot olma hayaliyle yanıp tutuşan beş gencin hayatını beyaz perdeye aktarıyor. Uçuş eğitiminde yaşadıkları zorlukları, aileleri, aşkları, ayrılıkları, rekabetleri, uçmak için yaptıkları fedakârlıkları ve dostlukları konu alan filmin senaryosu şöyle gelişiyor; Çocukluklarından bu yana uçma hayali kuran beş Harbiye’li genç; Onur, onun çocukluk arkadaşı Ayşe, Ayşe’ye vurgun Mustafa, Tunç ve Fatih. Eskişehir Hava Hastanesi’nde detaylı bir muayene olurlar ve İzmir Çiğli Uçuş Okulu’nun sert Komutanı Kemal’in öğrencileri olurlar. Kimisi pilot olurken kimisi de bu zorlu eğitimden geçemez ve yolları ayrılır. Fakat bu beş arkadaşı yıllar sonra yeniden bir araya getiren, Uluslararası Anadolu Kartalı Tatbikatı’nda yaşadıkları olacaktır.
ALİAĞA’DA SİNEMA ŞÖLENİ
Sinema şölenine ev sahipliği yapan Aliağa Belediyesi’nin devam eden etkinlik takvimi şöyle;
28 Temmuz - Av Mevsimi
29 Temmuz -Çalgı Çengi
30 Temmuz - Ip Man 2
31 Temmuz - The 9th Company ( 9 Rota )
01 Ağustos - A.R.O.G
02 Ağustos - Hababam Sınıfı Askerde