Sinop’ta, 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri nedeniyle “Seçim Güvenliği Toplantısı” yapıldı.
Vali Yasemin Özata Çetinkaya’nın başkanlığında, Valilik Toplantı Salonu’nda yapılan “Seçim Güvenliği Toplantısı"na Garnizon ve İl Jandarma Komutanı J. Albay Şefaattin Serten, Vali Yardımcısı Ekrem Yaman, İl Seçim Kurulu Başkanı Şamil Koç, ilçe kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner, İl Yazı İşleri Müdürü Cengizhan Ersoy, İl Jandarma ve İl Emniyet Müdürlüğü’nden diğer yetkililer katıldı.
Toplantının başlangıcında; Yüksek Seçim Kurulu’nun belirlediği seçim takviminin 10 Mart 2015 tarihi itibariyle başladığına dikkat çeken Vali Çetinkaya, “Milletvekili genel seçiminin ilimizde huzur ortamı içinde güven ve sağlıklı bir şekilde yapılmasını temin etmek vatandaşlarımızın özgür iradelerini sağlıklı bir şekilde sandığa yansıtmalarını sağlamaya yönelik 298 sayılı Seçim Kanunu, Yüksek Seçim Kurulu’nun belirlediği seçim takviminde belirtilen hükümleri ve kuralları gözden geçirmek ve karşılıklı görüş alışverişinde bulunmak amacıyla bu toplantıyı düzenledik. Seçimlerle ilgili olarak İçişleri Bakanlığımızca bir genelge yayınlanmıştır. Yayınlanan genelgede Yüksek Seçim Kurulu tarafından belirlenen seçim takvimi ve Seçim Kanunu kapsamında alınması gereken tedbirler belirtilmektedir. Bizler de belirtilen genelge kapsamında İlimiz de milletvekili seçimlerinin huzur ve güven içerisinde gerçekleşmesi için gerekli tüm tedbirleri alacağız. 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinin ülkemize ve ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.
Toplantıda İl Jandarma ve İl Emniyet Müdürlüğü’nce seçim güvenliğine ilişkin alınacak tedbirler konusunda bir bilgilendirme sunumu yapıldı.