Antalya’nın Kumluca ilçesinde düzenlenen “16.Yağlı Pehlivan Güreşleri”nde Muratpaşa Belediyesi pehlivanları zirveye çıktı.
Kumluca Belediyesi tarafından bu yıl 16’ncısı düzenlenen Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde Muratpaşa Belediyesi pehlivanları zirveye çıktı. Geleneksel Tarım ve Seracılık Festivali kapsamında 69’u başpehlivan olmak üzere 930 pehlivanın katıldığı Yağlı pehlivan güreşleri’nde Muratpaşa Belediyesi pehlivanı Orhan Okulu şampiyon oldu. Finalde Kırkpınar Başpehlivanı Fatih Atlı’yla karşılaşan Okulu, altın puanla rakibini yenerek Kumluca Belediyesi güreşleri’nde altın kemere uzandı.
Finalde geçtiğimiz yıl Kırkpınar’da başpehlivanlığı kazanan Fatih Atlı ile Muratpaşa Belediyesi pehlivanı Orhan Okulu karşı karşıya geldi. Kumluca’lı olan Okulu ile Atlı’nın 40 dakikalık normal süre karşılaşmasında iki taraf yenişemedi. 15 dakikalık puanlama güreşinde de birbirlerine üstünlük kuramayan Okulu ile Atlı süresiz Altın puan mücadelesine geçtiler. Altın puanlama güreşinde Atlı’nın sırtını yere getiren Orhan Okulu şampiyonluğa ulaştı.
OKULU’NUN KARDEŞİ DE BİRİNCİ OLDU
Orhan Okulu’nun başpehlivanlığı kazanmasının ardından Kumluca Belediyesi er meydanı karnaval yerine döndü. Okulu’yu tribünden izleyen Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve kulüp yöneticileri büyük sevinç yaşadılar. Başaltı güreşleri’nde de Orhan Okulu’nun kardeşi Mustafa Okulu birinci oldu. Finalde Konyaaltı Belediyespor pehlivanı Turan Balaban ile karşılaşan Mustafa Okulu, oldukça çekişmeli geçen mücadelenin ardından rakibini yenerek birinciliğe ulaştı.
BAŞKAN UYSAL’DAN TEBRİK
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Okulu’yu kutlayarak başarılarının devamını diledi. Ata sporu güreşe olan desteklerinin devam edeceğini belirten Uysal, “Orhan Okulu oldukça iyi mücadele ederek bileğinin hakkıyla şampiyonluğa ulaştı. Kardeşi Mustafa Okulu’da Başaltı’nda birinci olarak yüzümüzü güldürdü” dedi. Başkan Uysal, 17 Mayıs’da Konuksever Stadyumu’nda yapılacak olan Muratpaşa Belediyesi Yağlı Pehlivan Güreşlerine sporseverleri davet etti.