LLİGDE son 3 maçından da mağlubiyetle ayrılan Trabzonspor'da büyük bir şok ve öfke patlaması yaşanıyor. Maçın hakemi Süleyman Abay'a, ''Deniz Çoban gibi ol, düdüğünü as' çağrısında bulunan yerel gazeteler, Şota Arveladze'yi de, ''Bırak da seni efsane olarak hatırlayalım. Şota'nın suyu ısındı" başlıklarıyla eleştirdi.
4 SEZON SONRA YİNE GALATASARAY'LA BAŞLADI
Trabzonspor uzun süre sonra ligde üç maç üst üste kaybetmenin moral bozukluğunu yaşıyor. Son olarak 2011-2012 sezonunun 14'üncü haftasında Galatasaray'a evinde 3-0, 15'inci haftada yine Avni Aker’de Gençlerbirliği’ne 2-1 yenilen bordo mavililer, Fenerbahçe'ye de deplasmanda 1-0 mağlup olarak üç maçlık bir mağlubiyet serisi elde etmişti. Bu sezon da yine Avni Aker'deki 1-0'lık Galatasaray mağlubiyetiyle başlayan periyotta, Osmanlıspor'a deplasmanda 3-1, Torku Konyaspor’a da evinde 2-1 yenilen Trabzonspor, 4 sezon ve 124 lig maçı sonrasında yine 3 maçı üst üste mağlubiyetle kapatmış oldu.
YÖNETİME BÜYÜK TEPKİ
Torku Konyaspor maçı sonrasında hem stat içinde, hem de stat dışında taraftarların yönetime büyük tepki göstermesi bu sezonun ilkleri arasında yer aldı. Özellikle hakem hataları nedeniyle Galatasaray ve Torku Konyaspor maçında 6 puan kaybeden bordo mavililerde taraftarlar, "Yönetim istifa" tezahüratlarıyla, İbrahim Hacıosmanoğlu başkanlığındaki yönetim kurulunu daha etkin olmaya davet etti.
ŞOTA-HURMA VE HAKEM HEDEF TAHTASINDA
Trabzonspor camiasında Galatasaray, Osmanlıspor ve Torku Konyaspor yenilgilerinin faturası da Sportif Direktör Süleyman Hurma-Teknik Direktör Şota Arveladze ikilisiyle hakemlere çıkarıldı. Yerel gazeteler, Teknik kadroyu takımı yeterince hazırlayamamak, değişikliklerde hata yapmak ve oyun sistemini oturtamamakla eleştirdi. Hakem Süleyman Abay ise adeta yerden yere vuruldu, penaltı pozisyonunda faulün ceza sahasının dışında olması ve Torku Konyaspor'un ikinci golü öncesinde Traore'nin ofsayt pozisyonunda bulunduğunu görmemesi nedeniyle eleştiri oklarının hedefi oldu.
"BIRAK DA SENİ EFSANE OLARAK HATIRLAYALIM"
Karadeniz Gazetesi, kaynayan bir kazanın içinde başını iki elinin arasına almış şekilde fotoğrafını kullandığı Şota Arveladze’ye yüklenerek, ''Şota’nın suyu ısındı. Bırak da seni efsane olarak hatırlayalım" ifadelerini kullandı. Karadeniz Gazetesi, hakem Süleyman Abay’ı da, "Çoban gibi ol, düdüğünü as. Rezil yönetimi ile taraftarları çileden çıkaran Abay’dan, Deniz Çoban gibi onurlu bir hareket gösterip düdüğünü asmasını bekliyoruz" sözleriyle eleştirdi. Kuzey Ekspres Gazetesi, Süleyman Hurma-Şota Arveladze ikilisinin fotoğraflarını kullandığı manşetinde, "Yolun sonu görünüyor. Karşılaşmaya Şota'nın anlamsız değişiklikleriyle birlikte skandal kararlar veren Süleyman Abay damga vurdu. Dün Çakır, bugün Abay" dedi.
"BU KAFA İLE GİTMEEEEEEZ"
İlkhaber Gazetesi, birinci sayfasından hakem Süleylan Abay’a yüklenirken, "Yine bize hüsran! Hakem Süleyman Abay, kararlarıyla Trabzonspor'u katletti ve taraftarı çılgına çevirdi'' ifadesini kullandı. Spor sayfasında ise yönetimi eleştiren gazete, "Masal anlatma başkan. Bu kafa ile gitmeeeeeez. Gelen yeniyor, giden yeniyor, taraftar sahaya iniyor, 'istifa' diye bağırıyor ama başkan hala orada duruyor. Şota'nın kadro tercihi ve değişiklikleri de tepkilere neden oluyor" sözlerine yer verdi.
"SERİ KATİLLER"
Taka Gazetesi, Cüneyt Çakır ve Süleyman Abay'ı eleştirdiği manşetinde, ''Seri katiller! Önce Cüneyt Çakır sonra Süleyman Abay 6 puanımızı gasp etti. Bu Trabzon düşmanına düdüğü astırın. Hakem katliamı. Çakır çıktı, Abay girdi" başlıklarıyla hakemi eleştirdi. Günebakış Gazetesi ise, "Bırak artık Hacıosmanoğlu! Ne sahada ne masada gücümüz kaldı. Paramparça. Hakemler doğruyor, oyuncular sahada yürüyor, taraftar kan ağlıyor. Yönetim ve Şota ise Trabzon’un çöküşünü seyrediyor. As o düdüğü Abay!" ifadeleriyle maçı okuyucularına aktardı.
"SEN DE BU İŞİ BIRAK SÜLEYMAN"
Son Nokta Gazetesi ise, hakem Süleyman Abay'a seslenerek, ''Onurluysan; çık Deniz Çoban gibi özür dile düdüğünü as. Sen de bu işi bırak Süleyman. Oynatmaya az kaldı. Avni Aker’de yine hakem faciası" ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAF