Geçtiğimiz günlerde 2020 YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından, öğrenciler burs veren kurumları araştırmaya başladı. Her yıl belirli kurumlar, öğrencilere destek olmak adına karşılıksız burs veriyor.İhtiyaç sahibi olan ve gerekli şartları taşıyan öğrencilere karşı ödemesiz burs ve yardım ödemeleri yapılmaktadır. İşte 2020 - 2021 eğitim öğretim yılında öğrencilere burs veren kurumların listesi

KREDİ YURTLAR KURUMU

Hemen hemen her öğrencinin başvurduğu kurumlardan biri olan KYK, öğrencilere hem burs hem de yurt imkanı sunmaktadır. Başvurular henüz başlamamış olup, Ekim ayı içerisinde başlayacağı tahmin edilmektedir. Başvuru tarihleri açıklandığında, adaylar belirtilen tarihler içerisinde e-Devlet üzerinden başvurularını gerçekleştirebilir. Geri ödemesiz bursların yanında adaylara kredi ödemesi de yapılmaktadır. Bu ödemeler, aday mezun olduktan 2 yıl sonra faiziyle birlikte geri alınmaktadır.

Adres: Söğütözü Mah. 2176 Sokak No:25 Çankaya / Ankara

Telefon: 444 0 472.

TOPLUM GÖNÜLLÜLERİ VAKFI

Toplum Gönüllüleri Vakfı, öğrencilere her yıl burs vermeye devam ediyor. TOG bursu alan öğrencilerin haftada en az 4 saat ya da ayda en az 16 saat boyunca Toplum Gönüllüleri Vakfı bünyesindeki projelerde gönüllü olarak çalışması gerekiyor. Konuyla ilgili başvuruların EYlül ayı içerisinde başlaması bekleniyor.

Adres: Hobyar Mah. Aşirefendi Cad. No:20 Ankara-Konya Han Kat.4 34112 Eminönü/Fatih İSTANBUL

Telefon: 0549 681 3101 - 0549 681 3128- 0549 681 3138

ETİ

Burs veren kurumlardan bir tanesi de ETİ. Yüksek Öğretim İHtiyaç Bursu, Üstün Başarı Bursu ve Yüksek Lisans Master ve Doktora bursu adı altında 3 kategoride burs veren ETİ, burs başvurularını 1 Eylül - 15 Eylül tarihleri arasında alacak. ETİ burs ile ilgili yayımladığı ifadede şunları kaydetti:

1. Yüksek Öğrenim İhtiyaç Bursu

Yeni Kayıt Yaptıranlar:

Ön lisans ve lisans öğrencileri için Mühendislik ve İktisadi ve İdari Bilimler fakültelerinin ilgili bölümlerine yeni kayıt yaptırmış olmalısınız. Detaylı bilgiye aşağıdaki “Hangi Bölümde Okuyanlar Başvurabilir” başlığından ulaşabilirsiniz.

Diğer Sınıflarda Okuyanlar:

Ön lisans ve lisan öğrencisi olmak koşuluyla; son sınıf hariç hazırlık ve ara sınıflarda başarısız dersinizin olmaması, 4’lü not sisteminde en az 2, 100’lü not sisteminde en az 50 başarı ortalamasına sahip olmalısınız.

2. Üstün Başarı Bursu

Üniversiteye yeni kayıt yaptırıyorsanız, YKS’de ilk 1500 kişi arasına girmiş ve başvuru kriterlerini karşılamanız koşuluyla ilgili yıl itibariyle belirlenen kontenjan ve maddi tutar doğrultusunda burs alabilirsiniz.

3. Yüksek Lisans/ Master ve Doktora Bursu

Master ve Doktora yapmaya hak kazanmış, başka yerden maaş, ücret almamak gereklidir.

Master ve doktora için 4’lük not sisteminde en az 3, 100’lük not sisteminde en az 75 puan yüksek lisans bitirme genel not ortalamasına sahip olmak gerekmektedir.

Adayların Karşılamasını Beklediğimiz 6 Şart

Eskişehir nüfusuna kayıtlı olup, en az 2 yıl Eskişehir’de ikamet etmelisiniz,

TC. vatandaşı olup, maddi desteğe ihtiyaç duyan bir öğrenci olmalısınız,

Master ve doktora bursu haricindeki burslara başvururken, 25 yaşınızı geçmemeli ve herhangi bir yüksek öğrenim kurumu diploması almamış olmalısınız,

Devlet üniversitesinde okumalı ancak ikinci öğretime kayıtlı olmamalısınız,

Disiplin cezası almamış olmamalısınız,

Lisans programlarının son sınıfına geçmemiş olmalısınız.

Hangi Bölümlerde Okuyanlar Başvurabilir?

Lisans ve Lisans Üstü Öğrencisiyseniz:

Mühendislik Fakültelerinin; Makine, Endüstri, Mekatronik, Elektrik Elektronik, Bilgisayar, Gıda ve Kimya mühendisliklerinde,

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinin; İşletme, İktisat, Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel İlişkiler bölümlerinde ve Tıp Fakültesinde öğrenciyseniz başvurabilirsiniz.

Ön Lisans Öğrencisiyseniz:

Elektrik, Elektronik, Makine, Endüstriyel Otomasyon, Besin Teknolojisi bölümlerinde okuyorsanız, başvuruda bulunabilirsiniz.

Adresi: Hoşnudiye Mah. Kızılcıklı Mahmut Pehlivan Cad. No:11 Tepebaşı/ESKİŞEHİR

Telefon : +90 (222) 221 20 00

POLİS EŞLERİ DERNEĞİ

Sadece polis çocuklarına verilen Polis Eşleri Derneği bursu, karşılıksız olarak verilen burslardan bir tanesidir. Kurum, eğitim yardımı olarak tek seferde ve burs olarak eğitim dönemi boyunca ödeme yapmaktadır. Başvurular, Polis Eşleri Derneği vakfına istenilen evraklarla birlikte şahsen yapılmalıdır. Henüz 2020 - 2021 dönemi için başvurular başlamadı. Başvuruların Ekim - Kasım aylarında başlaması bekleniyor. Sonuçlar Aralık ayında açıklanacak olup, ödemeler Ocak ayında başlamaktadır.

Adres: Cinnah Caddesi Pilot Sok. No:3 Çankaya/Ankara

Telefon: 462 11 95 - 0506 091 02 52

TÜRGEV

TÜRGEV, yaptığı açıklamasında 2020 - 2021 burs ve yurt başvurularının başladıığını duyurdu. İlk defa kayıt yaptıran öğrenciler için burs başvurularının başladığı beliritlerek 12 Eylül'e kadar devam edeceği ifade edildi.

TÜRGEV konuyla ilgili, " Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı olarak, 24 yıldır olduğu gibi bu yıl da; başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilerimizi desteklemeye devam ediyoruz.

2020 - 2021 yılı TÜRGEV Burs başvurularımız;

*Ortaöğretim yurtlarımıza ilk kez başvuran ve yurtlarımızda barınmaya devam eden öğrencilerimizin burs başvuru tarihleri 14 - 28 Ağustos tarihleri arasında,

*Yükseköğretim yurtlarına ilk kez başvuracak öğrencilerin burs başvuruları 26 Ağustos - 12 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecektir." ifadesini kullandı.

Evraklar

Temel ve Özel Destek Bursu başvurularında Vakfımızca, burs başvurusunda bulunan öğrenciden;

Birlikte yaşadığı ailesinin ikamet ettiği yeri gösteren ikametgâh belgesi,

Bağlı olduğu nüfus müdürlüğünden veya e-Devlet üzerinden alacağı "Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği",

Okuyan kardeşi varsa okullarından veya e-Devlet üzerinden alacakları öğrenci belgeleri,

Öğrencinin başka kurum/kurumlardan aldığı burs varsa bu bursu gösteren belge

Gelir beyanı ile ilgili olarak;

Öğrencinin birlikte yaşadığı evde gelir elde eden anne, baba, dede, nine, kardeşler ve/veya öğrencilerin işyerinden onaylı maaş ya da ücret bordrosu (1 Yıllık)

Başvurular https://turgev.org/tr/yurt-basvurusu/ adresi üzerinden yapılacak.

Adres: Kısıklı, Küçük Çamlıca Mah, Şht. İsmail Moray Sk. No.13, 34692 Üsküdar/İstanbul

Telefon: 0 212 532 1996

VGM BURSU

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından verilen burs, geri ödemesizdir. Henüz başvurular başlamamış olup, Ekim ayı içerisinde başvuruların alınmaya başlanması beklenmektedir. Bu burs ortaöğretim ve Yükseköğretim öğrencilerine (Önceliklli anne ve babası olmayan - maddi durumu yetersiz öğrencilere) verilmektedir.

Burs ücretleri her yıl vakıf tarafından belirlenmektedir. VGM burslarından yararlanamayan öğrenciler şu şekilde ifade edilmektedir:

Sürekli bir işte çalışarak en az asgari ücret düzeyinde ücret alan veya gelire sahip öğrencilere,

Yabancı uyruklu öğrencilere,

Polis Akademisi ile askeri okul öğrencilerine,

Ek süre öğrenim gören öğrencilere,

Yüksek lisans ve doktora öğrencilerine,

Kamu kurumlarından karşılıksız eğitim yardımı ve burs alan öğrencilere

SÜTAŞ EĞİTİME DESTEK BURSU

Sütaş, öğrencilere vermiş olduğu burs yarımına ilişkin, "Sütün iyiliğini ve bereketini yayma misyonumuzun paylaşacak başarılı öğrencilere destek olmaya devam ediyoruz. Bursiyerlerimizi Sütaş Ailesi'nin birer üyesi olarak kabul ediyor, onları maddi olarak desteklemenin yanı sıra proje bazlı staj imkanı eğitim programları ve mentorluk ile iş hayatına en iyi şekilde hazırlamayı hedefliyoruz" ifadesini kullandı.

Burs başvurular 01 - 21 Eylül 2020 tarihleri arasında https://www.sutas.com.tr/tr/insan-kaynaklari/burs-basvurusu adresi üzerinden yapılabilir, detaylar öğrenilebilir.

Burs verilecek bölümler şu şekilde ifade edildi:

Boğaziçi Üniversitesi: Bilgisayar Mühendisliği

Boğaziçi Üniversitesi: Ekonomi

Boğaziçi Üniversitesi: İşletme

Boğaziçi Üniversitesi: Yönetim Bilişim Sistemleri

TÜRKİYE KALKINMA VAKFI BURSU

Türkiye Kalkınma Vakfı bursu için başvurular başladı. Başvuruda bulunmak isteyen adaylar başvuru evraklarını elden ya da e-posta yoluyla teslime edebilir. Bursa ilişkin koşullar şu şekilde:

Başvuru İçin Gerekli Belgeler

1. Özgeçmiş/Tanıtım Bilgileri (kişisel bilgiler, iletişim bilgileri, eğitim süreci, varsa iş ve topluluk çalışmaları, üyesi olduğu kulüp, dernek veya organizasyonlar, katıldığı eğitsel seminer ve kurslar, yabancı dil bilgisi ve ilgi alanlar (en fazla 3 sayfa)

2. Tez konusunun kısaca kapsamı, tez konusunu seçme gerekçeleri ve bursa başvuru nedeni (en fazla 1 sayfa),

3. Transcript/başarı durum belgeleri (Lisans ve Yüksek Lisans öğrenimi için)

4. Tez danışmanından referans mektubu,

5. Nüfus Cüzdanı fotokopisi.

NOT: Eksik belge gönderen adayların başvuruları dikkate alınmayacaktır

E. Burs Başvuru Takvimi

1.Burs programına son başvuru tarihi: 16 Ekim 2020 Cuma mesai bitim saatine kadardır.

2.Başvurularla ilgili ilk sonuçlar en geç 30 Ekim 2020 tarihinde başvuranın kişisel mail adresine bildirilecektir.

Çukurambar Mah. Malcolm X Caddesi Bayındır Apt. No. 24/14 06510 Çankaya/ANKARA

Telefon: (0312) 814 53 88

VEHBİ KOÇ VAKFI BURSU

2020 - 2021 eğitim öğretim döneminde öğrencilere burs verecek kurumlardan biri de Vehbi Koç Vakfı'dır. Başvurular 15 Eylül tarihinde başlayacak olup, 15 Ekim tarihinde sona erecektir. Başvurular Vehbi Koç Vakfı resmi web sayfası üzerinden online olarak yapılacak olup, adaylara 10 ay boyunca burs verilecektir. İlk 7 aylık ödeme Şubat ayında, 3 aylık ödeme de Mayıs ayında yapılacaktır.

Başvuru Koşulları:

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı Olmak

Örgün Eğitim Öğrencilerine Yöneliktir

Maddi Yardıma İhtiyacı Olmak

Başarı Notu 4 Üzerinden En Az 2.50, 100 Üzerinden En Az 60 Olanlar

Karşılıksız Burs Almıyor Olmak

Disiplin Cezası Almamış Olmak

Verilen burslar:

Koç Okulu Bursları

Koç Üniversitesi Bursları

ANAMED Bursları

AKMED Bursları

17 Okul Başarı Bursları

Mesleki Eğitim Bursları

Asistan Bursları

Hemşirelik Bursları

Üniversite Bursları

Adres: Nakkaştepe, Azizbey Sokak No: 1 Kuzguncuk / İSTANBUL

Telefon: 0 216 531 08 58