Türk Halk Müziği sanatçısı, derlemeci, besteci ve yorumcu Sümer Ezgü, Uluslararası Antalya Üniversitesi (UAÜ) Rektörü Prof. Dr. Cihat Göktepe’yi makamında ziyaret etti.
Antalya’nın Duacı köyünde yaşayan Sümer Ezgü’ye ziyaretinde ağabeyi Taner Ezgü de eşlik ederken, Ezgü kardeşlere üniversite hakkında bilgi veren Uluslararası Antalya Üniversitesi (UAÜ) Rektörü Prof. Dr. Cihat Göktepe, Antalya’nın gelişimi için bilimle sanatın daha koordineli hareket etmesi gerektiğini söyledi.
Spor Akademisi mezunu olduğunu hatırlatan Sümer Ezgü ise, mezun olduktan sonra yaşadığı sıkıntıları, “O zamanlar arkadaşlarla Spor Akademileri’ne dikkat çekmek amacıyla ayakkabı boyar ve ‘İyi ki Spor Akademisi mezunuyum, güçlü kollarımı buna borçluyum’ veya pazarda bir şeyler satarken zabıta kovaladığında ‘‘iyi ki Spor Akademisi mezunuyum, hızlı koşmamı buna borçluyum’ der, sosyal duyarlılık oluşturmaya çalışırdık” sözleri ile aktardı. Antalya’da Yörük müzikleri ile ilgili çalışmalarına devam eden sanatçı, televizyon programı projesinin olduğunu belirterek, “Barış Manço ile 7’den 77’ye benzer bir program yapmak istiyorum. Bu alanda bir boşluk var. Çocuklarla birlikte müzik söylemek, albüm yapmak istiyorum. Çalışmalarım devam ediyor” dedi.
UAÜ Rektörü Cihat Göktepe, ziyaretin anısına sanatçı Sümer Ezgü’ye üniversitenin resmi bulunan çini tabak hediye etti.