ÇANAKKALE'nin Ayvacık İlçesi sahillerinden, Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmek için bindikleri teknenin alabora olmasıyla denize düşerek kaybolan 2'si çocuk 3 kaçağın cesedine ulaşıldı.
Ayvacık'ın Behramkale Köyü sahilinden Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmek için dün öğlende yola çıkan kaçaklar, 12 metre uzunluğundaki ahşap teknenin alabora olması üzerine cep telefonuyla 'Alo 158' hattını arayarak Türk Sahil Güvenlik ekiplerinden yardım istedi. Bunun üzerine; TCSG 6 Bot Komutanlığı ekipleri, süratle bölgeye hareket etti. Türk karasularında bulunamayan kaçakları aramayı sürdüren Türk ekipler, umut yolcularının Yunan karasularında olduğunu tespit etti. Alabora olan tekne, Midilli Adası'na bir mil mesafede bulundu. Denize düşen 11 erkek, 4 kadın ve 6 çocuk olmak üzere 21 kaçak, kurtarıldı. Kayıp üç kaçağın olduğunun öğrenilmesi üzerine Yunan ekipleri de konudan haberdar edildi.
Yunanistan'da yayın yapan 'www.lesvosnews.net' adlı sitenin haberine göre; bölgede havadan ve denizden arama yapan Yunan Sahil Güvenlik ekipleri, bir bebek, 4 yaşlarında bir çocuk ile 35 yaşında bir kadının cesedine ulaştı. Denizden alınan cesetler morga kaldırıldı. Bölgede, arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü bildirildi.
Öte yandan 5 ayrı botta 160'ya yakın kaçağın Midilli'ye ulaşmayı başardığı açıklandı.

FOTOĞRAFLI