Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’ndan şehit haberleri nedeniyle düğünlerini iptal eden çifte sürpriz bir ziyarette bulundu.
Çavuşoğlu, özel harekat polisi Coşkun Nazilli’nin Mardin’in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonda şehit edilmesi nedeniyle düğünlerini iptal eden Sezgin ve Emine olgun çiftinin Alanya ilçesindeki evlerinde ziyaret etti. Ziyarete eşi Hülya Çavuşoğlu ile giden Bakan Çavuşoğlu’nu damadın büyük babası Mehmet Olgun ve büyükannesi Ümmü Olgun karşıladı. Burada aile bireyleriyle bir süre sohbet eden Çavuşoğlu yeni evli çifti kutladı. Çiftin hareketinden dolayı çok duygulandıklarını söyleyen Çavuşoğlu, "Uçaktan gelirken Cumhurbaşkanımız bakanlarımızla konuştuk, sizlere selamları var" dedi. Çavuşoğlu çifte gümüş şekerlik, eşi ise çifte Cumhuriyet altını hediye etti.
Sezgin Olgun yaptığı açıklamada eğlenceli bir şekilde planladıkları düğünde son dakikada gelen haberle üzüntüye boğulduklarını ifade etti. Bunun üzerine düğünde eğlenceyi iptal ettiklerini kaydeden Olgun, "İstiklal Marşı okuduk. Sonra da dua ederek düğünü sonlandırdık. Bugün de Allah razı olsun bakanımız bizi onurlandırdı, gururlandırdı. Çok mutluyuz" dedi.
Emine Olgun ise Çavuşoğlu çiftinin evlerini ziyaret etmelerinden gurur duyduklarını ifade ederek, "Evime kadar geldiler, ziyaret ettiler. Ayaklarına sağlık. Bu durumda kim olsa gurur duyardı. Ben de gurur duyuyorum. Çok mutluyum" diye konuştu.