AYDIN'ın Nazilli İlçesi'ndeki terk edilmiş bir evde yaşam mücadelesi veren Kaplan ailesi, soğuk nedeniyle hasta olan 18 ve 7 aylık iki bebeği için yetkililerden yardım istedi.
Üç yıl önce inşaatlarda çalışmak için İstanbul'a giden 23 yaşındaki Tufan Kaplan, burada tanışıp aşık olduğu Diyarbakırlı 25 yaşındaki Behiye Dargın ile evlenmeye karar verdi. Ailesinin tüm itirazlarına rağmen kararından vazgeçmeyen çift, evlenerek Nazilli'ye yerleşti. Biri 18, diğeri 7 aylık iki erkek çocukları olan Tufan ve Behiye Kaplan çifti, komşularının verdiği eski birkaç eşya ile bir harabe evde yaşamını sürdürüyor.
Evlendikleri günden beri sıcak bir yuvanın özlemini çektiklerini ifade eden baba Tufan Kaplan, "İlk önce Yeşilyurt Mahallesi'nde bir ev kiralamıştık. Ev sahibi kirayı ödeyemediğim için evden attı. Bir hayvan çiftliğinde iş buldum ve oraya yerleştik. Bir süre sonra çiftlik sahibinden maaş alamadığım için yine ayrıldık. Bir süre parklarda yattıktan sonra Dallıca Mahallesi'ndeki kapısı, penceresi, elektrik ve suyu olmayan bu eve yerleştik. Mahalle sakinlerinin evlerinden getirdikleri yiyeceklerle karnımızı doyuruyor, bir yandan da günübirlik işlerde çalışıyoruz. Behiye, geceleri 20 lira yevmiye ile bir lokantada bulaşıkçı olarak çalışıyor. Ailelerimiz de bizi kabul etmiyor. İki çocuğumuzla birlikte sokaklara mahkum kaldık. Zaman zaman madde bağımlılarının barındığı bu harabe evde korku içinde yaşıyoruz. Özellikle geceleri havaların soğuk olması nedeniyle çocuklarımız üşüyor. Soğuktan hasta oldular. Devletimizin bize sahip çıkmasını istiyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI