TOKAT (AA) - Turhal'da Eğitim-Bir-Sen üyeleri öğretmenin nöbet görevinin kaldırılması ya da ücretlendirilmesi talebi kapsamında basın açıklaması yaptı.

Turhal Kaymakamlığı önünde toplanan grup, pankart açarak slogan attı. Grup adına konuşan Eğitim-Bir-Sen Turhal Temsilciği Yönetim Kurulu Üyesi Serdal Fırat, karşılıksız nöbet görevine hayır demek, ek ders esaslarındaki adaletsizliğin giderilmesi, öğretmenlerin ek ders ücretlerinin 2 katına çıkarılması, sınav görev ücretlerinin artırılması, halk eğitim merkezleri ve okullarda ücretsiz olarak verilen takviye kurslarda görev alan memur ve hizmetlilerin fazla çalışmalarının ücretlendirilmesine yönelik taleplerini duyurmak için toplandıklarını belirtti.

"Angaryaya hayır diyor, nöbet görevi için ücret istiyoruz" diyen Fırat, ek ders esaslarında ücret dengesizliğine ve mağduriyete neden olan hükümlerin uzun bir zaman geçmesine rağmen hala değiştirilmediğini savundu. Fırat, "Sınav görev ücretlerinin artırılması, halk eğitim merkezleri ve okullara ücretsiz olarak verilen takviye kurslarında görev alan memur ve hizmetlilerin bu fazla çalışmalarının ücretlendirilmesi konusunda da ivedilikle düzenleme yapılmalıdır. Bu amaçla Kamu Personeli Danışma Kurulu nisan toplantısı gündemine taşımak üzere imza kampanyamızı başlatmış bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Grup, açıklamanın ardından olaysız dağıldı.