Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, “Bu ay içinde dünyanın 184 ülkesini Expo 2016 Antalya için davet etmiş olacağız” dedi.

Expo 2016 Antalya 12.Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı ve EXPO 2016 Antalya Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Mehdi Eker başkanlığında EYPO Genel Sekreterliği’nde yapıldı.

Toplantı öncesi Bakan Eker, binanın zemin katındaki dünya EXPO çiçeklerinin bulunduğu tabloları inceledi. Yönetim kurulu üyelerinin katıldığı toplantıda konuşan Mehdi Eker, Antalya 2016 EXPO Yönetim Kurulu’nun 12'nci toplantısını yaptıklarını belirtti. Yönetim kurulunun düzenli toplandığını ifade eden Bakan Eker, şöyle konuştu: “Her ay yönetim kurulu toplantısı düzenli olarak yapılıyor. İşler takvim gereği düzenli şekilde yapıldı. Bunlardan en önemlisi bölgedeki arazide yapılan çalışmalardır. Orada arazinin muhtemel taşkınlardan korunma amacıyla sedde çalışmaları başladı. Bir ay sonra sedde bitmiş olacak. Bu önemli çünkü muhtemel kış yağışları gelmeden seddenin Expo alanının korunması amacıyla yapılmış olacak. Alan taşkınlara karşı korunmuş olacak.”

PLANLAMA YAPILDI

EXPO göleti çalışmaları hakkında da bilgi veren Bakan Eker, şunları söyledi: “Göletle ilgili kazı başladı. EXPO alanında inşaat faaliyetleri hızla devam ediyor. Ağaç dikimiyle ilgili çalışma bir yandan yapılıyor. Türlerin tespiti yapıldı. Geçen ay projemiz bitti. Projeyi kamuoyu ile paylaştık. EXPO alanı bütünüyle tasavvuru, su alanı, bina alanı, bahçe alanı, ülke bahçelerinin alanı, kulenin yapımı, EXPO unsurlarının yapılacağı alanların planlaması yapıldı.”

ÜLKELER DAVET EDİLİYOR

Bakan Eker, davet edilecek ülkeler hakkında ise şu bilgileri verdi: “En önemli işlerden birisi 2016 yılı için davet edilecek ülkelerin isimlerinin yer aldığı listedir. Kasım ayı başında Dışişleri Bakanlığı tarafından EXPO ajansına gönderildi. Bu ülkelerin mektupları hazırlandı. Bu ay içinde 184 ülkeye bu mektuplar gönderilmiş olacak. Bu ay içinde dünyanın 184 ülkesini EXPO 2016 Antalya için davet etmiş olacağız. Bir yandan projemiz hazırlandı. Planlandığı gibi gelişmeler devam ediyor. Düzenli şekilde ajans ve yönetim kurulu toplantılarını yapıyoruz. Bütün çalışmaları izliyoruz. Kurumsallaşmamız büyük ölçüde tamamlandı. 2016 yılının Nisan ayında Türkiye’nin ilk EXPO’sunu yakışır şekilde sergilenmeye başlanacak. Türkiye güzel bir etkinliğe uluslararası standartlarda kendine yakışır güzellikte gerçekleştirmiş olacak.”