1 Ocak 2015 tarihinde başlayan TUBİTAK 4006 Bilim Fuarı kapsamında Malatya’da Yunus Emre Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrencilerin yaptıkları projeler sergilendi.
Fuarın açılış kurdelesini İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Muhittin Güleryüz, Fatih Erdi ve Yalçın Taşpınar keserken daha sonra sergi gezildi. Öğrencilerden detaylı bilgiler alan Şube Müdürleri, başarılı çalışmalarından dolayı öğrencileri tebrik ettiler.
Fuar kapsamında öğrencilerin çalışmalarını koordine eden Yunus Emre Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Nurhan Bilici, “Bu proje de görevli olan tüm öğretmen arkadaşlar ve öğrenciler gerçekten büyük bir özveriyle çalıştılar ve çokta güzel ürünler çıkardılar” dedi.
Okullarının bir meslek lisesi olması nedeniyle ortaya çıkan ürünlerin elle tutulur ve görülmeye değer nitelikte ürünler olduğunu aktaran Bilici şunları söyledi:
“Robot kollu ürünümüz var otomasyon ürünümüz var. Yine elektrik elektronik bölümünde don çalışmalarıyla ilgili çok güzel bir kayısı bahçesi projemiz var ve sayamadığımız güzel, değerli daha birçok projemiz var. Her biri de meslek lisesini yansıtan projeler. Meslek lisesinin ne kadar önemli olduğunu bu projeleri görünce daha iyi anladık. Öğrencilerimiz gerçekten üst düzey çalıştılar ve yoruldular ve bugün bu yorgunluğun meyvesini keyifle çıkarttık çocuklar çok keyifliler, güler yüzlüler, işlerini anlatırken keyif alıyorlar projelerini keyifle anlatıyorlar, projelerini anlatmak için birbirleriyle yarışıyorlar adeta. Bu çalışmalarımızı sağ olsunlar şube müdürlerimiz değerlendirdiler kendileri belediye çadırında açacakları bilim şenliğine katılmamızı teklif ettiler projelerimizden bir kaçı 23 Nisan’da açılacak olan bilim şenliğinde tekrar sergilenecek”