22. Dönem Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili Nuri Çilingir hayatını kaybetti.

CHP Salihli İlçe Başkanı Mazlum Nurlu, Çilingir’in vefatı üzerine yaptığı yazılı açıklamada, “Cumhuriyet Halk partisi önceki dönemlerdeki ilçe başkanlarımızdan ve 22.Dönem Manisa milletvekillerimizden Nuri Çilingir İzmir’de tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirmiştir. Gerek İlçe başkanlıkları dönemlerinde ve gerek milletvekilliği döneminde yaptığı çalışmalarla Salihli'mize, Manisa’mıza ve ülkemize yaptığı hizmetleri unutulmayacaktır. Partili partisiz tüm halkımızın takdirlerini toplayan Nuri Çilingir’i hiçbir zaman unutmayacağız. Merhum ilçe başkanımız ve 22. Dönem Manisa Milletvekilimiz Nuri Çilingir’e Allah'tan rahmet, başta kederli ailesine, tüm parti camiamıza, hemşehrilerimize ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz” dedi.

Nuri Çilingir, 1952 yılında Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde dünyaya geldi. SSK Genel Müdürlüğünde Kontrol Mühendisi, Serbest İnşaat Mühendisi ve Müteahhit olarak görev yaptı. AS-KON İnşaat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı, 22. Dönem CHP Manisa Milletvekilliği yaptı. Çilingir, evli ve iki çocuk babasıydı.

61 yaşında hayata gözlerini yuman Nuri Çilingir, Pazartesi günü Karaman Camii’nde ikindi namazını müteakiben kılınacak cenaze namazının ardından Asri Mezarlığa defnedilecek.