Bilecik’in Bozüyük ilçesinde 2 gündür devam eden yoğun kar yağışına rağmen okulların tatil edilmemesine veliler tepkili. Çok sayıda velinin çocuklarını okula göndermemesi sonucu sınıflardaki sıralar boş kaldı.
Kar yağışı ve tipi Bozüyük’te hayatı olumsuz etkilerken, çalışanların dahi iş yerlerine ulaşmakta güçlük çektiği ilçede okulların tatil edilmemesi, velilerin tepkisine neden oldu. Yetkililerin okulları tatil etmemesi üzerine veliler, çocuklarını okula göndermeyerek tepki gösterdi. Yoğun fırtına ve tipi nedeniyle ilçe merkezindeki okullarda sınıflar boş kalırken, resmi verilere göre ilçe genelinde binlerce öğrencinin okula gitmediği kaydedildi. Ağır kış şartlarının yaşandığı Bozüyük’te kar kalınlığı 30 santimetreyi geçerken, tipi ve fırtına nedeniyle ulaşımda aksaklıklar yaşanıyor.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve okul müdürlerini arayarak tepkilerini dile getiren veliler, yaşanabilecek herhangi bir olumsuzlukta tüm sorumluluğun okulları tatil etmeyen yetkili mercilere ait olduğunu söylediler. Veliler, "İlçede en ağır kış şartları yaşanmasına rağmen, tipi ve fırtına nedeniyle göz gözü görmezken, okulların tatil edilmesi için yetkililer daha neyi bekliyor? Okulların tatil edilmesi için acaba daha ne gibi şartlar gerekiyor? Servis araçları çalışamıyor. Öğrenciler okula ulaşabilmek için yollarda perişan oluyor" dediler.