Sağlık Bakanlığı tarafından Tunceli’ye gönderilen 4 ambulans, davullu-zurnalı, halaylı ve dualı törenin ardından teslim alındı.
Sağlık Bakanlığı tarafından 720 bin lira değerinde son model 4 ambulansın Tunceli’ye gönderilmesi nedeniyle Sağlık Müdürlüğü önünde tören düzenlendi. Törene Vali Osman Kaymak, Belediye Eşbaşkan Yardımcısı Hüseyin Tunç, Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Kenan Aydın, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Musa Şahin, Emniyet Müdürü Fahrettin Şen, İl Müftüsü Ömer Kardaş, kurum amirleri ile sağlık çalışanları katıldı. Teslim töreni öncesinde Vali Osman Kaymak, Belediye Eşbaşkan Yardımcısı Hüseyin Tunç ve sağlık çalışanları davul-zurna eşliğinde halay çekti.
Tunceli’ye sağlık alanında 2002 ile 2014 arasında 8 tesis için 32 milyon liralık harcama yapıldığını dile getiren Vali Osman Kaymak, devam eden sağlık yatırımları için de 6 milyon 650 bin liralık ödenek ayrıldığını kaydetti. Sağlık alanında planlanan projeler hakkında da bilgi veren Vali Kaymak, "Belediyesiyle, sivil toplum örgütleriyle el ele verdiğimiz zaman Tunceli’ye daha güzel hizmetler vereceğiz. Huzur ve barışın kalıcı olması halinde ilimizin pek çok alanda hamle yapacağına inanıyoruz. Bu anlamda çalışıyoruz. Barışın devamı konusunda herkese vazife düşmektedir. İlimizin, halkımızın çektiği sıkıntılar bitsin. Kan ve gözyaşı dursun. İnsanlar artık mutluluğu paylaşsın. Güzel günler için birbirimize destek olalım. Bugünlerin erken gelmesi temennisiyle ambulansların ilimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Törende konuşan Tunceli Belediye Eşbaşkan Yardımcısı Hüseyin Tunç ise, sağlık çalışanlarının dünyanın en kutsal işlerinden birini yaptıklarını belirterek, hizmetlerinden ötürü sağlık çalışanlarına şükranlarını sunduklarını söyledi.
Törende konuşmaların ardından, İl Müftüsü Ömer Kardaş tarafından dualar okundu.
Duaların ardından kurdele kesilerek ambulanslar hizmete girdi. Vali Kaymak, ambulanslarla incelemelerde bulunarak ilgililerden bilgi aldı.
4 yeni ambulansla birlikte kentteki ambulans sayısı da 34’e yükselmiş oldu.