Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, koruma ekibine, kendisine yapılacak olası bir silahlı saldırıda fazlasıyla karşılık verilmesi konusunda talimat verdiğini belirterek, “Bize saldırı yapmak için evinden ayrılan şahıslar, aileleri ile vedalaşıp öyle gelsinler” dedi.
Başkan Çetin, dün akşam belediye binasına yapılan pompalı tüfekli saldırı nedeniyle yardımcıları ve müdürleri ile basın toplantısı düzenledi. Çok sayıda vatandaşın ve CHP il örgüt üyelerinin katıldığı basın toplantısında Soner Çetin saldırganlara adeta meydan okudu.
Çukurova Belediyesi’nin 9 aydan bu yana Türkiye gündemine oturduğunu ifade eden Çetin, “Hep sosyal demokrat belediyecilik anlamında gündeme geldik. Ama maalesef 2 defadır silahlı saldırıyla gündeme geliyoruz. Bir öncekinde saldırganlar amaçlarına ulaşmasınlar diye fazla yayılmasın istedik. Mümkün olduğunca konuşulmaması için çaba sarf ettik. Ama dün ikinci defa olması sebebiyle ve ulusal basına da konu yansıyınca artık kamuoyunu bilgilendirme görevimizi yerine getirmek zorundayız diyerek bu basın toplantısını düşündük” diye konuştu.
“TERİMİZİN YANINDA GEREKİRSE KAN DA AKITIRIZ”
Soner Çetin, açıklamalarının ‘bir belediye başkanının düzene baş kaldırışı’ olarak algılanmasını isteyerek, “Dün akşam koruma ekibini ve şoförü gönderdikten sonra akşam 8’e kadar çalışmalarımızı sürdürdük. Kendi aracıma bindim. Hiçbir başkan yardımcımızın, hiçbir müdürümüzün altında makam aracı yok. Özel aracımla belediyeden ayrılmamdan hemen sonra kimliği belirsiz iki kişi özel kalem müdürlüğünün camlarını hedef alarak belediyeye ateş ediyorlar. Burada bir mesaj var. Bu mesaj; ‘biz seni izliyoruz. Gördük de senin gittiğini ama şimdilik namluyu sana yöneltmedik, uyarıdır bu.’ Bu şekilde beni korkutmaya çalışıyorlar. Biz Hakka ve halka inanıp yola çıktık ve halktan başkasından da korkmayız. Allah’tan başka kimseden korkumuz yok. Bu çıkar çevrelerine sesleniyorum; hiçbir şekilde Çukurova Belediyesi’nin başkanını ve bürokratlarını yıldıramazsınız, korkutamazsınız, sindiremezsiniz. Terimizin yanında gerekirse vücudumuzun her kan damlasını da akıtmaya hazırız” şeklinde konuştu.
“BİZİ YILDIRAMAZSINIZ VE KORKUTAMAZSINIZ”
Türkiye’nin çeşitli yerlerinde dönem dönem belediye başkanlarına saldırılar yapıldığını ve geçmişte Adana’yı yöneten belediye başkanlarına da bu tip saldırılar gerçekleştirildiğine dikkat çeken Başkan Çetin, “Bu ilk defa benim başıma gelmiyor. Son da olmayacak biliyorum. Sonunda belki beni hedef alacaklar. Şimdi binayı hedef alıyorlar, yarın bir gün belki beni hedef alacaklar. Ama şunu hiçbir şekilde unutmasınlar; bizi yıldıramazsınız ve korkutamazsınız” dedi.
“TEDBİRLİ DOLAŞMAKTA FAYDA VARMIŞ”
Tecrübeli bir koruma ekibi olduğunu aktaran Çetin, “Bugüne kadar ben de sizler gibi korumayla dolaşan siyasilere içten içe tepki duyardım. Ama şimdi anlıyorum ki koruma ile dolaşanlar da haksız değilmiş. Demek ki tedbiri almak gerekiyormuş. Ciğeri 5 para etmez birinin elinden ölmektense tedbirli dolaşmakta fayda varmış. Bunun da halkı rahatsız etmemesi gerekirmiş, yaşayarak bunu öğrendim" diye konuştu.
Başkan Soner Çetin, olayı gerçekleştiren kişiler konusunda bir fikri olmadığını kaydederek, emniyetin saldırganları en kısa sürede yakalayacağına inandığını söyledi.
“BUNDAN SONRA AİLELERİ İLE VEDALAŞIP DA GELSİNLER”
Göreve başladığında koruma ekibine “Aman şiddete şiddetle karşılık vermeyin, direk beni hedef alıp, ateş etmedikten sonra ateş etmeyin” diye talimat verdiğini belirten Başkan Çetin, “Bu saatten sonra talimatı da geri çektiğimin bilinmesini istiyorum. Silahla müdahale olduğu zaman gül atmayacağız bundan sonra. Arkadaşlarım bu konuda kesin kararlı ve çok iyi eğitimli. Onların görevi beni korumak, bana yapılan saldırıyı def etmek. Bir saldırı olduğu zaman şiddetle bunun karşılığını da görecekler. Bize saldırı yapmak için evinden ayrılan şahıslar, aileleri ile vedalaşıp öyle gelsinler. Karşılığını fazlasıyla görecekler” ifadelerini kullandı.