Program indirme sitesi indir.com tarafından mobil ekosisteme ve uygulama geliştiricilerine destek olmak amacıyla bu yıl ikinci defa düzenlenen ’indir.com Mobil Uygulama Ödülleri 2015 Yarışması için Halk Oylaması süreci başladı.
Program indirme sitesi indir.com tarafından mobil ekosisteme ve uygulama geliştiricilerine destek olmak amacıyla bu yıl ikinci defa düzenlenen ’indir.com Mobil Uygulama Ödülleri 2015 Yarışması için Halk Oylaması süreci başladı. Finale kalacak aday uygulamalardan ilk 10’a gireceklerin belirlenmesi için yapılan Halk oylaması sürecinde internet kullanıcıları, yarışmaya katılmaya hak kazanan mobil uygulamalardan beğendiklerine ya da dereceye girmesini istediklerine oy verebilecek. Oy kullanmak için yarışmanın resmi web sitesindeki projeler bölümüne girerek, beğenilen uygulamanın indirme sayfasına gidilmesi veya
Android cihazlar için geliştirilen indir.com Mobil Yarışma uygulamasının kullanılması gerekiyor.
Oylama sonunda ilk 10’a kalan uygulamalar 7 Mayıs 2015 tarihinde açıklanacak ve 10 Mayıs’ta da Jüri Değerlendirmesi’ne alınacak. İlk 3’e giren finalistler ise 23 Mayıs 2015’te Bahçeşehir Üniversitesi’nde düzenlenecek olan ’Mobil Etkinlik’ kapsamında yapılacak ödül töreninde açıklanacak.
Mobil uygulama yarışmasına 13 Ocak 2015 tarihinden bugüne kadar toplam 478 uygulama başvuruda bulundu. Bu uygulamalardan 272’si yarışma şartlarına uymadıkları için diskalifiye edildi. Geriye kalan 206 mobil uygulama ise büyük ödüller için yarışmaya ve oylamaya katılmaya hak kazandı.
indir.com Mobil Uygulama Yarışması hakkında ayrıntılı bilgiye http://www.indir.com/yarisma/ bağlantısından ulaşılabiliyor.