Canik Belediyespor'un ligden ihraç edilmesi kararının Tahkim Kurulu' tarafından reddedilmesinin kendilerini çok üzdüğünü belirten TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu, "Tahkim Kuruluna itirazda bulunduk" dedi

KARARA ÇOK ŞAŞIRDIK

Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nden Canik Belediyespor'un ihraç edilmesi kararının Tahkim Kurulu'nun reddetmesi ile ilgili Türkiye Basketbol Federasyonu Hidayet Türkoğlu, şok açıklamalarda bulundu. Samsun temsilcinin ihraç edilmesi yönündeki kararlarının Tahkim Kurulu tarafından reddedilmesinin kendilerini çok üzdüğünü belirten Türkoğlu, "Talimatları göz önünde bulundurarak aldığımız kararların Tahkim Kurulundan dönmesi bizi çok şaşırtıyor. Bütün kulüplerin sağlıklı bir şekilde yoluna devam etmesini istiyoruz. Herkese eşit davranıyoruz. Tahkim Kurulunun aleyhimize verdiği kararlar hem bizi çok şaşırttı hem de çok üzdü. Bu kararları alırken, Gençlik ve Spor Bakanlığının onayladığı ve resmi internet sitesinde de yer alan talimatları hayata geçiriyoruz"

İTİRAZDA BULUNDUK

Başkan Türkoğlu, "Canik Belediyespor'un sportif ve ekonomik olarak yaşadığı sorunlar, FIBA ve ligimizdeki borçları, alacaklarının temlik altında olması... Konyaspor'da olduğu gibi lige katılım parasını yatırmadıkları için iki takım hakkında da böyle bir karar aldık. Tahkim Kurulunun, Gençlik ve Spor Bakanlığının onayladığı talimatları farklı değerlendirip karar vermesi bizi gerçekten şaşırtıyor. Aklımıza 'Bu çifte standart neden oluyor?' sorusu geliyor. Bu takımların niye ayrıcalıkları var? Diğer takımlarımıza emsal teşkil etmeyecek mi? Burada herkesin hakkını koruyan bir federasyon olarak, diğer 15 takıma haksızlık yapılmış olmayacak mı? O yüzden dün Tahkim Kuruluna itirazda bulunduk" açıklaması yaptı.