Ordu’nun Ünye ilçesinde daha önce kurulmasına rağmen başarısız olunması üzerine faaliyetine son verilen ‘lisanslı depo’, Giresun’da Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı sorumluluğunda açılacak.
Kalkınma Bakanlığı tarafından hazırlanan Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) 2014-2018 Eylem Planı’na göre, lisanslı depoculuğun yaygınlaştırılması konusunda Giresun Ticaret Borsası’nın yürüttüğü ‘Giresun Fındık Lisanslı Deposu ve Spot Borsası’nın Kurulması’ projesi tamamlanacak. Fındık Borsası’nın kurulması çalışmasından Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı sorumlu olacak. Borsanın kurulması işlemleri 2017 yılına kadar gerçekleştirilecek.
GİRESUN’A 2 OSB
DOKAP Eylem Planı’na göre, bölgede ekonomik kalkınmayı sağlamak amacıyla iller bazında gerçekleştirilecek yatırımlara da ağırlık verilecek. Buna göre, Giresun’da biri 64 hektar (640 dönüm), diğeri 48 hektar (480 dönüm) alanda iki adet Organize Sanayi Bölgesi kurulacak. Ayrıca kurulması için alt yapı çalışmaları yapılan Ordu-Ünye’de 85 hektar (850 dönüm), Rize’de 50 hektar (500 dönüm) alanda Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) tamamlanacak. Ayrıca Samsun-Havza’da halen çalışmaları süren ‘Tarımsal Ürün İşleme ve Tarım Makineleri’ alanında İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulacak. Bunların yanısıra Rize’de 200 işyeri, Pazar ilçesinde 71 işyeri, Giresun-Görele’de 61 iş yeri kapasiteli küçük sanayi siteleri 2018 yılına kadar tamamlanacak.
TRABZON’A YATIRIM ADASI
Trabzon-Akçaabat’ın Şinik mevkisinde 89 hektar alanda, Beşikdüzü’nde 41 hektar alanda, Vakfıkebir’de 93 hektar alanda Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) tamamlanacak. Yine 2018 yılına kadar Arsin ilçesinde deniz dolgusu yapılarak 100 yatırım parselli yeni bir sanayi bölgesinin oluşturulması planlanıyor. Bu çalışma Kalkınma Bakanlığı tarafından sürdürülüyor.