Dadaşov, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Azerbaycan'dan 2001 yılında tıp eğitimi için Samsun'a geldiğini, mezun olduktan sonra burada yaşamaya başladığını belirterek çocukluğundan beri en büyük hayalinin doberman cinsi köpek yetiştirmek olduğunu söyledi.

Mezuniyetinin ardından ilk iş olarak bankadan 25 bin lira kredi çekerek safkan bir doberman aldığını anlatan Dadaşov, evinin bahçesinde yetiştirdiği doberman cinsi köpeklerin şecereli (4 kuşak anne ve babası beli safkan ırk) olduğunu vurguladı.

Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonundan doberman yetiştirme belgesi aldığını belirten Dadaşov, şöyle devam etti:

"Karadeniz Bölgesi'nde tek üretici ve yetiştirici benim. Bu köpeklerin enerji seviyesi çok yüksektir ve her zaman azim içindedir. Çok zeki, eğitime kısa sürede cevap veren en akıllı köpekler listesinde üst derecelerde kendine yer bulmuş, ailesine karşı sevgi dolu bir ırktır. Çok kararlıdır ve korkusuzdur. Ailesiyle her zaman beraber vakit geçirmek isterler. Sahibini ve ailesini ölesiye koruyacak bir cinstir. Bu özellikleri de onu değerli kılıyor. Bu nedenle de oldukça astronomik rakamlarda satılıyor. Yetişkin bir doberman 40 ile 50 bin lira arasında, yavruları ise 4 ile 6 bin lira arasında satılıyor."

"Bilenler alıyor"

Dadaşov, doberman cinsi köpeklerin ayrıcalıklı ve özel hayvanlar olduğunu ifade ederek, bu ırkı, özelliklerini bilenlerin talep ettiğini vurguladı.

Evinin bahçesine kurduğu çiftliğinde 4 dobermana baktığını kaydeden Dadaşov, şunları dile getirdi:

"Köpeğimin bir tanesi hamile ve bir ay içinde doğum yapacak. Daha doğum yapmadan Amerika'dan, Kıbrıs'tan, Dubai'den Hindistan'dan ve Türkiye'nin birçok ilinden yavru talep edenler oldu. Bu köpeklere iş adamları, sporcular, sanatçılar büyük ilgi gösteriyor. Yetiştirdiğim köpekler için bazen televizyon dizilerinden teklif geliyor. Köpeklerim dizilerde de rol alıyor. Gelecekte Samsun'da geniş bir doberman çiftliği kurmak istiyorum."

Dadaşov, Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu'nca düzenlenen yarışmalarda, "En iyi yetişkin yerli üretim" kategorisinde dereceler aldığını sözlerine ekledi.