Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Dinar Meslek Yüksekokulu’nda (MYO) bu yıl hizmete giren Moda Tasarım bölümünün açılışı için Dinar’a geldi.

Rektör Solak’ı, Dinar girişinde Kaymakam Avni Kula, Belediye Başkanı Saffet Acar, Meslek Yüksek Okulu Müdürü İbrahim Balık, Ticaret Odası Başkanı Hakan Uyan, MYO öğretim görevlileri ve belediye personeli karşıladı. Belediye Başkanı Acar, Rektör Solak’a Suçıkan park tesislerini gezdirerek tarihi ve coğrafi olarak tanıtım yaptı. Başkan Acar tarafından verilen yemek akabinde protokol, açılış için Meslek Yüksekokuluna geçti. Dinar Meslek Yüksek Okulu'na protokol ile birlikte gelen Rektör Mustafa Solak’a ve beraberinde bulunan heyete, okulun tarihçesi ve sosyal faaliyetleri hakkında slayt gösterisi eşliğinde görsel sunum yapıldı. Gerçekleştirilen etkinliğin açılış konuşmasını yapan Kaymakam Avni Kula, Rektör Solak’ın ilçede bulunan yüksekokulun gelişmesi için önemli desteklerde bulunduğunu kaydederek, bu yüzden kendisine teşekkür ettiğini söyledi.

“OKULUMUZU BÜYÜTECEĞİZ”

Afyon Kocatepe Üniversitesi ile ilgili bilgi veren Rektör Solak ise konuşmasında şunları söyledi;

“Bugün açılış için geldik, öğle sonumuzu Dinar’a ayırdık. Dinar için elimizden geleni yapacağımıza dair müdürümüze söz verdim. ‘Bana veya bize, Dinar ile ilgili yapabileceğimiz ne varsa gelin söyleyin anında yaparız, Ankara ile ilgili olursa gideriz hep beraber gereğini yaparız’ dedim. Geçen sene 2013 bütçesine yeni bir bina için biz proje ve para ön görmüştük. Ancak ocak ayındaki ilanda paramızı göremedik. Şuanda yeniden istedik, çıkarsa çıkmış hali ile, çıkmaz ise yatırımları hızlandırma fonundan 2014 mali yılı içinde Allah kısmet ederse buraya mutlaka bir binayı inşa etmek üzere kendimizi hazırladık. 2014 yılında bizleri burada çok göreceksiniz. Buna Dinar’ın ihtiyacı var. Dinar rasgele ilçelerden değil, bulunduğu konum, geçmişi, festivallere zemin olması, güzel bir ortam hazırlaması, iyi bir yönetim, burada ilçemiz ile meslek yüksekokulumuz kaynaşmış durumda. Bundan öğrencimiz, ilçemiz ve ülkemiz kazansın istiyorum.”

“ÖNÜMÜZDEKİ YIL SİVİL HAVACILIK KABİN MEMURLUĞU BÖLÜMÜ AÇILACAK”

Belediye Başkanı Saffet Acar ise konuşmasında şunları söyledi:

“Dinar Meslek Yüksek Okulu bizler için son derce önemli. İnanıyorum ki Dinar’da meslek yüksekokulunun sayısının artası ile ilgili belediye olarak, Dinarlı olarak elimizden gelen, üzerimize düşen görevi gerektiği gibi yerine getireceğiz. Burada güzel bir ekip var, ben kendilerine teşekkür ediyorum. Önümüzdeki yıl Sivil Havacılık Kabin Memurluğu bölümü açılacak ve öyle tahmin ediyorum ki Dinar Meslek Yüksek Okulu büyük bir iğime kazanacak. Türkiye’de çok az olan bir bölüm, zannederim iki yerde var. Sayın müdürüm ve öğretim üyeleri arkadaşlarım ile her iki yeri de ziyaret ettik. İnşallah önümüzdeki yıl öğrenci sayımızı artırırız. Hem Dinar ekonomisine, hem Dinar’ın sosyal durumuna büyük bir katkı sağlayacağına inanıyorum.”

Yapılan konuşma sonrasında okulda sınıflar arası düzenlenen futbol, voleybol ve masa tenisi turnuvalarında dereceye giren takımlara kupaları takdim edildi. Ödül töreni sonrasında ise Moda Tasarım bölümü atölyesinin kurdelesi Rektör Solak, Kaymakam Kula ve Başkan Acar tarafından kesilerek açıldı. Protokol ile birlikte atölyeyi gezen Rektör Mustafa Solak, bölüm öğrencileri ile görüştü.