Mersin Büyükşehir Belediyesi, kentin görsel zenginliğini artırmak amacıyla duvarları Yeşilçam’a hayat vermiş ünlü sanatçıların portreleri ile renklendiriyor. İlk olarak Mersin Sinema Derneği’nin bulunduğu sokağın duvarları Yeşilçam oyuncularının portreleri ile süslendi.

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, proje kapsamında Mersin Sinema Derneği’nin duvarlarına Rıfat Ilgaz’ın ünlü eseri Hababam Sınıfı’nın Mahmut Hocası Münir Özkul, Hafize Anası Adile Naşit, Badi Ekrem’i Şener Şen, Damat Ferit’i Tarık Akan ve İnek Şaban’ı Kemal Sunal’ın da aralarında bulunduğu Yeşilçam’ın ünlü sanatçılarının portreleri çizildi.

Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından sürdürülen projeye konuşan Mersin Sinema Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Gürhan Ötün, sosyal ve kültürel alanda çalışma yürüttükleri dernek binasında boş alanlarının var olduğunu ifade ederek, “Bu boş alanları ne yapabiliriz diye düşünürken Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden bu konuda yardım istedik. Büyükşehir Belediyesi kültür ve sanata değer veren bir belediye olduğu için bizim bu konudaki taleplerimizden fazlasını gerçekleştirdi” dedi.

Büyükşehir Belediyesi ile ortak olarak yürütülen proje ile sokakların sanatsal çalışmalar ile daha iyi göründüğünü belirten Ötün, proje sayesinde Adile Naşit ve Münir Özkul gibi Yeşilçam’ın ünlü isimlerini de andıklarını kaydetti. Ötün, “Ressam arkadaşlar özenerek çalıştılar. Mersin’in göbeğinde Kushimoto Sokağı’ndaki böyle bir binayı sanatseverlerin kullanımına sunmaya çalışıyoruz. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a, Mersin Sinema Derneği’ne, sokağımıza yaptığı katkılardan ve Mersin’e yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz” diye konuştu.